Οι συντονισμένες επιχειρήσεις εναντίον της λαθρομετανάστευσης, εχουν αποτέλεσμα

Συντάκτης: Epiruspost Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας κρατά τα σκήπτρα στην κατάσχεση ναρκωτικών, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσότητες που αγγίζουν τους τρεις τόνους, πριν ακόμη κλείσει η...

Συντάκτης: Epiruspost

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας κρατά τα σκήπτρα στην κατάσχεση ναρκωτικών, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσότητες που αγγίζουν τους τρεις τόνους, πριν ακόμη κλείσει η χρονιά.

Η ίδια Αστυνομική Διεύθυνση όμως παίρνει άριστα και στον τομέα της λαθρομετανάστευσης. Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν στην πόλη τους μόλις έπεφτε το σκοτάδι ή από τότε που διερχόμενοι οδηγοί στην Εγνατία δέχονταν πετροπόλεμο από ανθρώπους που ζούσαν σαν τα αγρίμια. Οι πρόχειροι καταυλισμοί, χάρη στην συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας διαλύθηκαν και μία μεγάλη πληγή για την Ηγουμενίτσα έκλεισε. Τότε βέβαια ήταν πολλοί εκείνοι που υποστήριζαν ότι η ίδια κατάσταση, με τους πρόχειρους καταυλισμούς στο δάσος και τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες στο λιμάνι, θα επαναλαμβάνονταν με τη λήξη της τουριστικής περιόδου. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Όσοι πίστευαν ότι οι καταυλισμοί θα επιστρέψουν το φθινόπωρο υπολόγιζαν χωρίς την… Αστυνομία.

Οι καθημερινές συλλήψεις ειδικά λαθρομεταφορέων, που συχνά δρουν για λογαριασμό οργανωμένων κυκλωμάτων και η συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται σε όλα τα επίπεδα αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα. Ο συντονισμός της Αστυνομίας, τα μέτρα που λαμβάνονται και η συνεχής επαγρύπνηση αποτελούν την καλύτερη ασπίδα για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος για την τοπική κοινωνία.

In this article

Join the Conversation