Ο δρόμος Καρμανιόλα στο ύψος της Αγοράς

22 ατυχήματα, 2 νεκροί και 19 τραυματίες, είναι ο θλιβερός απολογισμός των συμβάντων της τελευταίας τετραετίας, που έλαβαν χώρα στο πολυσυζητημένο τμήμα της επαρχιακής οδού Παραμυθιάς Γαρδικίου στο ύψος της Αγοράς....

22 ατυχήματα, 2 νεκροί και 19 τραυματίες, είναι ο θλιβερός απολογισμός των συμβάντων της τελευταίας τετραετίας, που έλαβαν χώρα στο πολυσυζητημένο τμήμα της επαρχιακής οδού Παραμυθιάς Γαρδικίου στο ύψος της Αγοράς. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και δεκάδες άλλα ατυχήματα που δεν είχαν τραυματισμούς και δεν δηλώθηκαν σε αστυνομία και τροχαία. Αναφερόμαστε σε δυο μόλις σημεία της οδού, στην στροφή πριν την ευθεία (σημείο Α στην φωτογραφία του δορυφόρου) και στην διασταύρωση της Αγοράς (σημείο Β).

Είτε ονομαστεί αδιαφορία, είτε ανικανότητα είτε οποιαδήποτε άλλη βαριά έκφραση και αν χρησιμοποιηθεί, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Αίμα στην άσφαλτο από αθώους πολίτες που πληρώνουν με τον χειρότερο τρόπο την ανικανότητα της πολιτείας να διασφαλίσει τα αυτονόητα.  

Την κακοτεχνία του συγκεκριμένου τμήματος την έχουν κατανοήσει όλοι οι οδηγοί ακόμα και οι πιο άπειροι. Αναφερόμαστε στην ανάποδη κλήση της εν λόγω στροφής, την φθαρμένη ασφαλτόστρωση, την έλλειψη σήμανσης και μπαρών προφύλαξης που σε συνδυασμό με την υγρασία (ακόμα και του καλοκαιριού από τα ποτίσματα των διπλανών χωραφιών που γεμίζουν νερά το δρόμο), δημιουργούν μια φονική κατάσταση στην οποία είμαστε εκτεθειμένοι όλοι μας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα είχαν γίνει κάποιες μικροπαρεμβάσεις η οποίες δυστυχώς αποδείχτηκαν λίγες και χωρίς αποτέλεσμα.

Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα με ταχυτάτη παρέμβαση αποκατάστασης του δρόμου πριν θρηνήσουμε και νέα θύματα. Ειλικρινά δεν γνωρίσουμε ποιος φορέας έχει την ευθύνη της παρέμβασης αλλά θεωρούμε πως η ένταξη του στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ή της Περιφέρειας, είναι επιτακτική, αφού δυστυχώς όλοι μας έχουμε αποδεχτεί την απουσία από την Ήπειρο των υπουργείων υποδομών, δημοσίων έργων και συγκοινωνιών. Πρόσφατα η Παραμυθιά βυθίστηκε στο πένθος και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί.

In this article

Join the Conversation