Θεσπρωτία: Συνέβη την εβδομάδα που πέρασε…

Συνελήφθησαν 3 υπάλληλοι στο τελωνιακό σταθμό Μαυροματίου για λαθρεμπόριο τσιγάρων: Οι αστυνομικές αρχές της Ηγουμενίτσας, αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν στη κατοχή τους και προχώρησαν στην σύλληψη ατόμων...

 

Δικηγορικός και Εμπορικός σύλλογος, στα χαρακώματα για το χαράτσι: Άστοχο και άνευ περιεχομένου είναι το παιχνίδι ανταλλαγής ανακοινώσεων που έχουν στήσει ο Δικηγορικός και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, με αφορμή το βαρύ χαράτσι για τα ακίνητα που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Μπορεί να θέλουν να μοιραστούν τις εντυπώσεις όμως τους διαφεύγει ότι την ίδια ώρα κάποιοι πληρώνουν και μάλιστα πληρώνουν ακριβά. Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία, που ένα μέρος της δόθηκε στη δημοσιότητα και το άλλο προέκυψε ύστερα από δημοσιογραφική αναζήτηση, ο Εμπορικός και ο Δικηγορικός Σύλλογος προφανώς….δεν θέλουν να ζυμώσουν και έτσι απλά εδώ και μέρες κοσκινίζουν! Ο Εμπορικός Σύλλογος είχε απευθυνθεί στον Δικηγορικό ζητώντας να σταθεί αρωγός σε πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στο συγκεκριμένο τέλος ή σε ενδεχόμενη προσφυγή και ο Δικηγορικός Σύλλογος από την πλευρά του απαντά ότι δεν μπορεί να συνταχθεί σε κινήματα τύπου «δεν πληρώνω», αλλά έχει ανοίξει εδώ και χρόνια ομπρέλα προστασίας για τους αδύναμους.

 

“Βόμβα” Πιτούλη: Ας μην κάνουν το έργο…: Με μία δήλωση “βόμβα”, απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης στο εκβιαστικό δίλημμα που θέτει το Υπουργείο Υποδομών σχετικά με τις τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, από το έργο της τρίτης φάσης του λιμένος Ηγουμενίτσας. Όπως είναι γνωστό η Τρίτη φάση του έργου συνδέεται με την κατασκευή τρανσέρας, μίας διώρυγας δηλαδή και την εξόρυξη τεράστιων ποσοτήτων αδρανών από την περιοχή Γωνιάς. Οι παρεμβάσεις αυτές προκαλούν πολλές αντιδράσεις και όταν μεταφέρθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας η απάντηση ήταν ένα εκβιαστικό δίλημμα. Αποδοχή του έργου ως έχει ή απένταξή του από το ΕΣΠΑ. Η πρώτη αντίδραση και συνάμα απάντηση στο δίλημμα αυτό ήρθε από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη. Σε δήλωσή του στο Epiruspost.gr ο κ. Πιτούλης με νόημα είπε πως «αν είναι να προκαλέσουν μια τέτοια καταστροφή καλύτερα να μην κάνουν το έργο».

 

Το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου επισκέφθηκε η Ολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου: Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, η Θεσπρωτή ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ Αλεξάνδρα Τσιάβου, επισκέφτηκε το σχολείο μας. ια αθλήτρια που έμεινε απλή, φιλική και καταδεχτική παρόλα τα μετάλλια και τους σπουδαίους τίτλους που απέκτησε, κόντρα στους καιρούς “που θέλουν” άλλα πρότυπα.  χαρά που έδωσε στους μικρούς μαθητές ήταν μεγάλη. Τα μηνύματα που έστειλε ήταν : σωστή διατροφή, αυτοπειθαρχία, άσκηση και αγάπη για αυτό που κάνει ο καθένας από εμάς.

 

Πολλές συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα για λαθρομετανάστευση: Πληθώρα συλλήψεων και αυτή την εβδομάδα στην Ηγουμενίτσα, για παραβιάσεις του νόμου περί μετανάστευσης. Λαθρομετανάστες και μεταφορείς συνεκλήθησαν και οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα, σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις

In this article

Join the Conversation