Οι τρείς Δήμαρχοι της Θεσπρωτίας στον Γρηγόρη Γκίκα για το ΤΕΙ

Συντακτης: Βαγγέλης Αθανασίου, ΒΔΕΛΛΑ Συνάντηση με τη διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, είχαν οι τρείς (3) εκλεγμένοι Δήμαρχοι του ν. Θεσπρωτίας κ.κ. Κατσινος Γ., Μπραϊμη – Μπότση...

Συντακτης: Βαγγέλης Αθανασίου, ΒΔΕΛΛΑ

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, είχαν οι τρείς (3) εκλεγμένοι Δήμαρχοι του ν. Θεσπρωτίας κ.κ. Κατσινος Γ., Μπραϊμη – Μπότση Στ. και Παππάς Μην. για το θέμα των τμημάτων του ΤΕΙ, που εδρεύουν στην Ηγουμενίτσα. Λόγω της διαφαινόμενης κατάργησης των τμημάτων Ιχθυοκομίας & Αλιείας  και Εφ. Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο, οι τρεις Δήμαρχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και απαιτούν από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου:

1. Τη συνένωση των τριών τμημάτων  Ιχθυοκομίας & Αλιείας   ( Θεσσαλονίκης, Μεσολογγίου, Ηγουμενίτσας ) σε ένα με έδρα τη Ηγουμενίτσα, όπου οι υποδομές υπάρχουν και τα Ακαδημαϊκά κριτήρια πληρούνται.

2. Την αναβάθμιση του τμήματος  Εφ.  Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο, σε Σχολή Ξένων Γλωσσών και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας με δύο τμήματα, των Ξένων Γλωσσών και το τμήμα Μετάφρασης.

Η προσπάθεια  των τριών Δημάρχων θα συνεχιστεί και προς την αρμόδιο Υπουργό τις αμέσως επόμενες μέρες. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΤΕΙ, στην Ηλεκτρονική μας Έκδοση, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η Διοίκηση του ΤΕΙ θα υποστηρίξει τις προτάσεις των Δημάρχων προς το Υπουργείο Παιδείας. Βέβαια από τη Διοίκηση του ΤΕΙ έγινε ξεκάθαρο προς τους Δημάρχους ότι αν το Υπουργείο προχωρήσει σε Εθνικού Επιπέδου ανασασυγκρότηση των ΤΕΙ, τότε για το ΤΕΙ Ηπείρου, προτεραιότητα είναι η Σχολή Ζωϊκής Παραγωγής στην Άρτα και η αναπόφευκτη συνένωση του Τμήματος Ιχθυοκομίας Αλιείας με αυτή και η αναβάθμιση της σε Γεωπονική Σχολή.

In this article

Join the Conversation