Συνεχίζουν να προκαλούν και στα γήπεδα του Euro

Eντός και εκτός γηπέδου στο Ντόρτμουντ

Οι Αλβανικές προκλήσεις συνεχίζονται και στο Euro 2024, με τους οπαδούς της εθνικής της χώρας να επιδίδονται σε εθνικιστικό παραλήρημα.

Οπαδοί της Εθνικής Αλβανίας έχουν αφήσει την σφραγίδα τους εντός και εκτός γηπέδου στο Ντόρτμουντ. Μία ομάδα από αυτούς εμφανίστηκαν να κουβαλούν περήφανα στους δρόμους του Ντόρτμουντ ένα πανό με τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας που περιλαμβάνει περιοχές και της Ελλάδας. Τόσο η Κέρκυρα, όσο η Θεσπρωτία και τα Ιωάννινα αλλά και τα Γρεβενά αποτελούν… μέρος του συγκεκριμένου χάρτη με κόκκινο χρώμα και τις ονομασίες τους στα αλβανικά.

Ένας από τους οπαδούς μάλιστα εμφανίστηκε και στην τηλεόραση της χώρας του, κάνοντας δηλώσεις σε δημοσιογράφο που βρέθηκε κοντά του και στη συνέχεια μπήκε στο «Signal Iduna Park» για το παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία.

Εντός του γηπέδου εκατοντάδες φίλαθλοι της Εθνικής Αλβανίας φορούσαν μπλουζάκια με τον ίδιο χάρτη αλλα και με πανό που έγραφε “Cameria 1944-2024).

Είναι γνωστό ότι αλυτρωτικές οργανώσεις και ακραίοι κύκλοι δρουν σε πολλές περιοχές της Αλβανίας και η προπαγάνδα, ειδικά μέσω των κοινωνικών δικτύων και συγκεκριμένων ιστοστελίδων είναι τεράστια.

In this article