Χρήστος Κατσούρας :«Το θέμα δεν είναι οι περικοπές που έχουμε υποστεί εμείς, αλλά το πλήγμα που έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός»

Ιατρός – καρδιολόγος, ο κ. Χρήστος Κατσούρας, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Θεσπρωτίας δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του…ως πανεπιστημιακός είναι σε αναστολή. Σχολιάζει στην εφημερίδα “Βήμα“, την κίνηση των...

Ιατρός – καρδιολόγος, ο κ. Χρήστος Κατσούρας, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Θεσπρωτίας δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του…ως πανεπιστημιακός είναι σε αναστολή. Σχολιάζει στην εφημερίδα “Βήμα“, την κίνηση των 121 συναδέλφων του που έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας, διεκδικώντας περί τα 117 εκατομμύρια ευρώ, ως αναδρομικά με νόμιμο τόκο. «Το θέμα δεν είναι οι περικοπές που έχουμε υποστεί εμείς, αλλά το πλήγμα που έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός», υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Είναι βεβαίως δύσκολα τα πράγματα για όποιον δεν έχει άλλη δουλειά, και προσωπικά ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Δεν ξέρω αν το σύστημα έχει νόημα, έτσι όπως είναι δομημένο. Θα προτιμούσα να υπάρχει γενικότερα άλλος μηχανισμός, για παράδειγμα ένα γραφείο νομικής εξυπηρέτησης στο κόμμα ή τη Βουλή, έτσι ώστε να έχω όσο το δυνατό λιγότερους συνεργάτες. Ή θα ήθελα να μη λειτουργώ το γραφείο μου στην Περιφέρεια 6 ημέρες την εβδομάδα, μοιάζει ανώφελο».

Η ματιά του βουλευτή είναι διεισδυτική και στο ζήτημα των αναδρομικών. «Αναμφίβολα, δεν είναι καιρός για τέτοιες κινήσεις. Η όλη ιστορία όμως είναι στρεβλή από τη βάση της: το θέμα είναι να μην μπορεί να διεκδικήσει κάποιος τα αναδρομικά. Να αλλάξει δηλαδή κανείς το πλαίσιο, που δίδει και το νομικό «πάτημα», για τέτοιες κινήσεις».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!