ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ δημοτικού συμβουλίου για την καταργηση των δημοσίων υπηρεσιών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου σε τακτική ανοικτή συνεδρίασή του της 4ης Ιανουαρίου 2012 με μοναδικό θέμα *ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου σε τακτική ανοικτή συνεδρίασή του της 4ης Ιανουαρίου 2012 με μοναδικό θέμα *ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ*, ύστερα από την εισήγηση της κ. Δημάρχου Μπραΐμη-Μπότση Σταυρούλας, τις τοποθετήσεις των Δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων του Δήμου Σουλίου, των προέδρων και εκπροσώπων της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Σουλίου ,των εκπροσώπων φορέων ,συλλόγων και πολλών δημοτών, αποφάσισε και εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο, σχετικό με το μοναδικό θέμα συζήτησης, ψήφισμα -διαμαρτυρία  (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ)

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α – Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α

Το τελευταίο διάστημα η κεντρική πολιτική εξουσία στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και του εξορθολογισμού προβαίνει στην αναστολή, συγχώνευση και τελικά κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών με τρόπο καθαρά ισοπεδωτικό.
Χωρίς να λαμβάνει υπόψη καμία ιδιαιτερότητα , όπως γεωγραφικό ανάγλυφο, χιλιομετρικές αποστάσεις, οδικό δίκτυο, τακτική συγκοινωνία, οικονομική επιβάρυνση, χάσιμο πολύτιμου χρόνου, βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο πολιτών, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση, την εγκατάλειψη και τελικά την ερήμωση της επαρχίας και της υπαίθρου ειδικότερα.
Μπορεί να ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διοίκησης και διακυβέρνησης, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας, αγροτοκτηνοτρόφοι και εργάτες στο επάγγελμα, δεν έχουν ούτε τις γνώσεις, ούτε την οικονομική δυνατότητα απόκτησης και χρήσης αυτών των ηλεκτρονικών μέσων.
Ας προσπαθήσει πρώτα η πολιτεία να δώσει την δυνατότητα και τις γνώσεις που απαιτούνται για την προσαρμογή στην νέα αρχιτεκτονική και την διάθρωση των υπηρεσιών και μετά να τους απαλλάξει από τις περιττές κατά την γνώμη της υπηρεσίες.
Ύστερα από τα παραπάνω η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου δηλώνουμε:
-Δεν επιτρέπουμε άλλο την συρρίκνωση και υποβάθμιση του ιστορικού Δήμου Σουλίου
-Δεν επιτρέπουμε την αναστολή – μεταφορά – κλείσιμο οποιασδήποτε υπηρεσίας και
 απαιτούμε άμεσα:
1. Την επαναλειτουργία της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Παραμυθιάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξυπηρέτησης των δημοτών.
Ο Δήμος είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει χώρο στέγασης στην ανωτέρω υπηρεσία.
2.Την ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ Παραμυθιάς και τη συνέχιση της λειτουργίας του με την υπάρχουσα κατάσταση.
3.Για τον Δήμο Σουλίου αποτελεί αιτία πολέμου οποιαδήποτε ακόμη και σκέψη αναστολής ή συγχώνευσης υπηρεσιών που τόσο πολύ είναι απαραίτητες για τους δημότες μας.
4.Η αφόρητη πίεση και αγανάκτηση που δεχόμαστε από τους δημότες, μας αναγκάζουν να ζητήσουμε την υλοποίηση των τριών (3) παραπάνω αιτημάτων το αργότερο μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2012.
Το παρόν ψήφισμα να παραδοθεί ιδιόχειρα από διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συγκροτήσει ο Δήμος σε όλους τους κεντρικούς και περιφερειακούς υπεύθυνους των Δημοσίων Υπηρεσιών οι οποίες εδρεύουν στον Δήμο Σουλίου, στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε., στον βουλευτή Θεσπρωτίας, στους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων.

Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του ιστορικού Δήμου Σουλίου

In this article

Join the Conversation