Νεκρός 56χρονος στην πλατεία Βούλγαρη. Το ασθενοφόρο καθυστέρησε 30 λεπτά

UpDate: 56 χρονών ο άτυχος συμπολίτης μας και οχι 62 οπως αρχικά ειχε αναφερθεί. 56χρονος συμπολίτης μας έχασε την ζωή του στη πλατεία Βούλγαρη στη Παραμυθιά. Σύμφωνα με...

UpDate: 56 χρονών ο άτυχος συμπολίτης μας και οχι 62 οπως αρχικά ειχε αναφερθεί.

56χρονος συμπολίτης μας έχασε την ζωή του στη πλατεία Βούλγαρη στη Παραμυθιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άτυχος 56χρονος ένιωσε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι του σε γωνία σκαλοπατιού. Ο θάνατος του δεν αποδίδεται αποκλειστικά στο τραύμα που προκλήθηκε, καθώς τον πρόδωσε και η καρδιά του.

Καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων αναφέρουν πως το ασθενοφόρο καθυστέρησε να παραλάβει τον άτυχο 56χρονο κατά 30΄ παρ’ ότι το κέντρο υγείας είχε ενημερωθεί άμεσα. 30 ολόκληρα λεπτά για μια απόσταση 500 μέτρων η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να καλυφτεί σε 5 λεπτά με τα πόδια.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ασθενοφόρο κατέφθασε με οδηγό υπάλληλο του κέντρου υγείας και όχι οδηγό ασθενοφόρου.

Το κέντρο υγείας από την μεριά του αναφέρει πως οι δύο οδηγοί καλύπτουν τις 2 από τις 3 βάρδιες του 24ωρου, ενώ το κενό αυτό θα καλυφτεί με την έναρξη λειτουργίας του ΕΚΑΒ στη Παραμυθιά σε λίγους μήνες και σημειώνουν πως το κενό που προκύπτει για τις 8 ώρες που δεν υπάρχει οδηγός, καλύπτεται από το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, το όποιο στην συγκεκριμένη περίπτωση θα καθυστερούσε ακόμα περισσότερο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η χρησιμοποίηση ασθενοφόρου από τη Παραμυθιά με οδηγό διοικητικό υπάλληλο του κέντρου υγείας.

Όπως και να έχει, το θέμα είναι πως 10.000 κάτοικοι δεν έχουν οδηγό ασθενοφόρου για 8 ώρες, ενώ νωπό είναι ακόμα το περιστατικό του θανάτου ηλικιωμένου στη ΔΟΥ Παραμυθιάς προ μηνών με παροιμία χαρακτηριστικά απουσίας ασθενοφόρου. Όλα αυτά στην αποκεντρωμένη Παραμυθιά του 2012.

In this article

Join the Conversation