Στη Παραμυθιά βρέθηκε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης

Στη Παραμυθιά βρέθηκε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης και συναντήθηκε με την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη, ενώ περιόδευσε και στην αγορά της πόλης. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως βρίσκεται διπλά...

Στη Παραμυθιά βρέθηκε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης και συναντήθηκε με την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη, ενώ περιόδευσε και στην αγορά της πόλης. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως βρίσκεται διπλά στους κατοίκους της πόλης στο δίκαιο αγώνα για την παραμονή των υπηρεσιών και σημείωσε πως γι’ αυτό επέλεξε να ξεκινήσει από τη Παραμυθιά την περιοδεία του στην Ήπειρο. Σε λίγο θα μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο. Εντωμεταξύ με ερώτηση στη Βουλή, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ζητά να μάθει από τους υπουργούς οικονομικών και εργασίας, αν θα συνεχιστούν να λειτουργούν στη Παραμυθιά, η εφορία και το ΙΚΑ.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς, Οικονομικών και Εργασίας με θέμα: Κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών στο Δήμο Σουλίου

Αναίτια και οικονομικά επιζήμια για το Δήμο Σουλίου κρίνεται η συνέχιση της κατάργησης δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής, με συνέπεια τις έντονες διαμαρτυρίες του Δήμου, πολιτών και τοπικών φορέων. Είναι γεγονός, ότι στην περίπτωση της αναστολής λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών στο Δήμο Σουλίου (ΙΚΑ, Δ.Ο.Υ), δεν λαμβάνεται υπόψη καμιά ιδιαιτερότητα, όπως το γεωγραφικό ανάγλυφο, οι χιλιομετρικές αποστάσεις, το οδικό δίκτυο, η δυσκολία στις μετακινήσεις, η οικονομική επιβάρυνση, η απώλεια πολύτιμου χρόνου, το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά ακόμη και τη συρρίκνωση και την εγκατάλειψη της περιοχής. Με πρόσφατο, ομόφωνο ψήφισμα – διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου, ζητείται η επαναλειτουργία της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Σουλίου και η ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ Παραμυθιάς.

Με δεδομένο ότι η απογύμνωση του Δήμου Σουλίου από Δημόσιες Υπηρεσίες υποβαθμίζει τον τόπο και επιφέρει αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για ολόκληρη την περιοχή και με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

• Θα συνεχιστεί η λειτουργία της Δ.Ο.Υ στο Δήμο Σουλίου , μιας υπηρεσίας που εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής; Με ποια κριτήρια λαμβάνονται οι αποφάσεις αναφορικά με την αναδιάρθρωση και αναδιάταξη των Οικονομικών Υπηρεσιών, ώστε να αποφεύγονται λανθασμένες επιλογές που ζημιώνουν τις τοπικές κοινωνίες;

• Θα ανακληθεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Παραμυθιά;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης
Νίκος Τσούκαλης

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!