Η λαϊκή επιγραφή της Παραμυθιάς στο ημερολόγιο του πανελλήνιου συλλόγου υπαλλήλων της εθνικής τράπεζας

3 επιγραφές εμπορικών καταστημάτων της λαϊκής παράδοσης της Παραμυθιάς περιέχονται στο ημερολόγιο του πανελλήνιου συλλόγου υπαλλήλων της εθνικής τράπεζας. Το θέμα του ημερολογίου είναι «Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ...

3 επιγραφές εμπορικών καταστημάτων της λαϊκής παράδοσης της Παραμυθιάς περιέχονται στο ημερολόγιο του πανελλήνιου συλλόγου υπαλλήλων της εθνικής τράπεζας. Το θέμα του ημερολογίου είναι «Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και παρουσιάζονται 12 επιγραφές εμπορικών καταστημάτων από όλη τη χώρα. Οι επιγραφές που παρουσιάζονται από την Παραμυθιά είναι του βιβλιοπωλείου Τζώη, του φαρμακείου Κανδήλα και του καταστήματος ενδυμάτων Γιαννάκη. Και τα 3 έργα είναι του Α. Γιαννούλη.

Ο Α. Γιανούλης ήταν αγιογράφος και έζησε για πολλά χρόνια στη Παραμυθιά και το αρχείο του περιέχει πολλές επιγραφές από την πόλη μας, ενώ το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σχεδιάζει την μελλοντική ανάδειξη των ιστορικών ταμπελών.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους υπαλλήλους της εθνικής τράπεζας Παραμυθιάς για την ενημέρωση και για την προσπάθεια που κάνουν για την ανάδειξη του συνόλου του έργου του Α. Γιαννούλη που αφορά τη Παραμυθιά. Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση.

 

 

In this article

Join the Conversation