Και Θεσπρωτός θύμα της σπείρας των τοκογλύφων…

Μέχρι και τη Θεσπρωτία έφθανε το κύκλωμα τοκογλύφων από τη Θεσσαλονίκη, που εκβίαζε επιχειρηματίες, αποσπώντας τους μεγάλα ποσά. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο, αφού...

Μέχρι και τη Θεσπρωτία έφθανε το κύκλωμα τοκογλύφων από τη Θεσσαλονίκη, που εκβίαζε επιχειρηματίες, αποσπώντας τους μεγάλα ποσά. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο, αφού αποδεικνύεται, ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν στήσει μια καλά οργανωμένη… φάμπρικα.

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ντόπιος επιχειρηματίας δανείστηκε από μέλος της σπείρας το ποσό των 42.000 ευρώ και πλήρωσε συνολικά το ποσό των 63.000 ευρώ.  Πιο συγκριμένα ο Θεσπρωτός ιδιοκτήτης φορτηγών ΔΧ κατέθεσε ενόρκως ότι τον Μάρτιο του 2011 πως δανείστηκε το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ και έως τον Ιούνιο του ίδιου έτους επέστρεψε το χρηματικό ποσό των 13 χιλιάδων, καταβάλλοντας ως τόκους το ποσό των τριών χιλιάδων, δηλαδή για χρονικό διάστημα τριών μηνών δανείστηκε με επιτόκιο 10% μηνιαίως. Επίσης κατέθεσε ότι μέσα Ιανουαρίου του 2011 δανείστηκε το ποσό των 29 χιλιάδων ευρώ με τη συμφωνία να το αποπληρώσει τμηματικά, ενεχυριάζοντας ένα φορτηγό ιδιοκτησίας του, αξίας 50 χιλιάδων ευρώ, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τους ακριβείς όρους του δανεισμού του.

Οκτώ από τους πρώτους 16 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας, εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες προφυλακίστηκαν, μετά την απολογία τους ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης. Αντιθέτως, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη των συμμοριών. Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν οι τέσσερις φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» των αντίστοιχων εγκληματικών οργανώσεων.

In this article

Join the Conversation