Και νέο ΟΧΙ στην κυβέρνηση από τον Χρήστο Κατσούρα

Νέο ΟΧΙ (το τρίτο κατά σειρά) σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστο Κατσούρα. Αυτή την φορά σειρά είχε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών και επιμέρους...

Νέο ΟΧΙ (το τρίτο κατά σειρά) σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστο Κατσούρα. Αυτή την φορά σειρά είχε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών και επιμέρους τροπολογίες (άρθρα 7 για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας και 24 για την περικοπή δώρων σε συνταξιούχους) όπου και ο Χρήστος Κατσούρας αρνήθηκε να δώσει θετική ψήφο.  Σημαντικό είναι πως αυτή την φορά δεν υπήρξε μόνο το ΟΧΙ του Χρήστου Κατσουρα καθώς η ρύθμιση του Υπουργείου που απελευθέρωνε το ωράριο των φαρμακείων επέφερε σοβαρούς τριγμούς στο εσωτερικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με βουλευτές του να καταψηφίζουν ή να ψηφίζουν «παρών» επί της διάταξης, αλλά και τις πρώτες αναταράξεις στην κοινοβουλευτική συνοχή των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ο ένας μετά τον άλλον οι «πράσινοι» βουλευτές δήλωναν την αντίθεσή τους, επιλέγοντας είτε το «όχι» είτε το «παρών» σε κομβικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου, όπως το άρθρο 4, με το οποίο επιβάλλονται αντικειμενικά κριτήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες και ρυθμίζονται οικονομικές εκκρεμότητες των δήμων, το άρθρο 6, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας δικηγορικών εταιρειών σε όλη την επικράτεια, και το άρθρο 29 για το ωράριο των φαρμακείων. Επί 253 ψηφισάντων, 101 ψήφισαν «ναι», 65 «όχι» και 87 «παρών», με αποτέλεσμα τα «ναι» να μη συγκεντρώνουν την απόλυτη πλειοψηφία επί των ψηφισάντων, δηλαδή τους μισούς συν έναν.

In this article

Join the Conversation