ΒΙΝΤΕΟ: Εν μέσω εντάσεων και με βαριές κουβέντες, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Σουλίου

Εντάσεις, αποβολή και  βαριές κουβέντες, επικράτησαν κατά το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου όπου και ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός του 2012. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Δείτε τα...

Εντάσεις, αποβολή και  βαριές κουβέντες, επικράτησαν κατά το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου όπου και ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός του 2012. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Δείτε τα επίμαχα σημεία στο 1:21:00 και στο 2:04:00

Ισοσκελισμένο με έργα μπορούν να εκτελεστούν χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη (00:16:15) η οποία σημείωσε πως συντάχτηκε με δεδομένο τον ορθολογισμό που απαιτείται, καθώς όπως ανέφερε όλα είναι ρευστά λόγω της οικονομικής κρίσης. Σχετικά με τις προμήθειες και τις μελέτες των έργων ανέφερε πως το ποσό που έχει δεσμευτεί είναι ικανοποιητικό.

Ο Θανάσης Παππάς (01:04:45), η παράταξη του οποίου καταψήφισε τον προϋπολογισμό, έκανε λόγο για προϋπολογισμό με μεγάλες ελλείψεις στην αγρόκτηνοτροφία και τον τουρισμό, ενώ ανέφερε πως τα μεγάλα έσοδα που περιγράφονται προκύπτουν από αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, στα οποία είναι αντίθετος. Σχετικά με τα έξοδα ο Θανάσης Παππάς, σημείωσε πως δεν υπήρχε καμία ιεράρχηση στα έργα του τεχνικού προγράμματος καθώς δεν καλυφθήκαν οι προτάσεις των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων. 

Ο Άρης Μαρέτας (01:13:00) χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως προϋπολογισμό λιτότητας και φοροεισπρακτικό, υποταγμένο στις εντολές της κεντρικής εξουσίας και της τρόικας.

Ο Γιώργος Λύγγας, (00:43:00) μεταξύ άλλων δήλωσε αντίθετος με το ποσό που προβλέπεται για τον αθλητισμό.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την συνέβη εχτές ενώ θα επακολουθήσει και δεύτερο βίντεο (και αυτό με απρόοπτα) με το δεύτερο δημοτικό συμβουλίο που πραγματοποιήθηκε και αυτό την ίδια μέρα.

In this article

Join the Conversation