5η θεατρική συνάντηση Παραμυθιάς

Στην 5η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων προχωρά η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. στις 11 Φεβρουαρίου στο Θέατρο του Χώρου Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά. Η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. εκτιμώντας ότι...

Στην 5η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων προχωρά η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. στις 11 Φεβρουαρίου στο Θέατρο του Χώρου Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά.

Η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. εκτιμώντας ότι οι μέρες που ζούμε είναι πολύ διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ετών, προχωρά σε μια τροποποίηση της μορφής αυτών των συναντήσεων που αποτελούν ιστορία πλέον για τον τόπο μας. Αντικειμενικός σκοπός η μέγιστη αναγκαιότητα των καιρών, η πάση θυσία ενίσχυση της συλλογικότητας σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτό, στο στενό χώρο της ερασιτεχνικής θεατρικής δράσης εκφράζεται βέβαια με την υλοποίηση μιας θεατρικής παράστασης, αλλά μόνιμη αγωνία της ομάδας μας είναι να την ανεβάζουμε ένα επίπεδο πιο πάνω, να την πάμε λίγο πιο πέρα, να την κάνουμε ζωντανό παράδειγμα.

Έτσι λοιπόν, τη φετινή χρονιά στρέψαμε το βλέμμα στη γειτονιά μας. Στην Θεσπρωτία, στην Ήπειρο ολόκληρη. Απευθύναμε ένα διάπλατο κάλεσμα σε όλους τους άλλους «τρελούς» σαν εμάς για το Θέατρο, να ετοιμάσουν μικρά σατιρικά μονόπρακτα. Αυτά, θα δένονταν σε μια ενιαία θεατρική παράσταση μέσω θεατρικών γεφυρών και ιντερμέδιων, γραμμένα και υλοποιημένα από την ομάδα μας. Η ανταπόκριση γι’ αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα ήταν όχι μόνο άμεση αλλά και ενθουσιώδης, αποδεικνύοντας ότι στο χώρο χτυπά δυνατά η φλέβα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε πείσμα του κατευθυνόμενου θεάματος και του τηλεοπτικού υπνωτισμού.

In this article

Join the Conversation