Ξηλώνουν την παλιά γέφυρα της Γλυκής

Στην υλοποίηση έργου για την  αποξήλωση και μεταφορά της παλιάς γέφυρας Γλυκής τύπου Μπέλεϋ καθώς και την αποκατάσταση της κοίτης του ποταμού Αχέροντα και καθαίρεσης των βάθρων του, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου. Οι...

Στην υλοποίηση έργου για την  αποξήλωση και μεταφορά της παλιάς γέφυρας Γλυκής τύπου Μπέλεϋ καθώς και την αποκατάσταση της κοίτης του ποταμού Αχέροντα και καθαίρεσης των βάθρων του, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι πληροφορίες που έχουμε, αναφέρουν πως η γέφυρα θα χρησιμοποιηθεί σε άλλο σημείο του νομού Θεσπρωτίας επι του ποταμού Καλαμά.

Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση κατάρτισε τους όρους διακήρυξης της ανοιχτής δημοπρασίας της Περιφερικής Ενότητας Θεσπρωτίας για το συγκεκριμένο έργο. Το έργο αυτό εχει προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.

Η παλιά γέφυρα γλυκής θεωρούμε πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινότητας μιας και έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις όλων μας σαν σημείο κατατεθέν μαζί με τον ποταμό Αχέροντα και καλό θα ήταν να μείνει ως έχει, τόσο για ιστορικούς όσο και για τουριστικούς λόγους!

 

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!