Δημοσιευτηκε η προκήρυξη για την πώληση της Δωδώνης. Επί ποδός ενώσεις και κτηνοτρόφοι

Η γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" πωλείται και επίσημα πλέον. Η Αγροτική Τράπεζα δημοσίευσε σήμερα στον Τύπο την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 67,7% των μετοχών που κατέχει. Η...

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμών σε συνεργασία με τον Σύμβουλό τους προετοιμάζουν πρόταση προκειμένου να διεκδικήσουν από την Ελληνική πολιτεία την μεταβίβαση των μετοχών της ΑΤΕ στη «Δωδώνη» σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ιδρυτική πράξη της Βιομηχανίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της Κτηνοτροφίας στην Ήπειρο προς το συμφέρον των κτηνοτρόφων παραγωγών αλλά και ολόκληρης της τοπικής Κοινωνίας Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 η Ε.Α.Σ. Ιωαννίνων καλεί διευρυμένη σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Αγροτικών Συν/σμών της Ηπείρου αλλά και τα Δ.Σ. των Κτηνοτροφικών Συν/σμών Μελών τους για ενημέρωση».

Το συμπέρασμα από τις εξελίξεις αυτές είναι ότι η μεν ΑΤΕ προχωρά την διαδικασία απεμπλοκής, άλλωστε έχει περιθώριο μέχρι και τον Ιούνιο για να βρει επενδυτή, οι δε φυσικοί φορείς, Ενώσεις και κτηνοτρόφοι έχουν κάποιες γραμμές άμυνας και ίσως να παίξουν κάποιο «χαρτί», αφού η πολιτική λύση που επιζητούν με όσα συμβαίνουν στη χώρα και στην κυβέρνηση, δεν φαίνεται να συζητείται καν…

Εμμένουν οι Ενώσεις στην τήρηση της ιδρυτικής πράξης της εταιρείας, στην οποία προβλέπεται ότι σε τυχόν αποχώρηση της ΑΤΕ οι μετοχές της πρέπει να περάσουν στους άλλους μετόχους, δηλαδή στις ίδιες. Στην ονομαστική τους αξία είναι η βασική πρόταση. Το καταστατικό είναι ένα εμπόδιο για την ΑΤΕ, χαμηλό ή ψηλό θα αποδειχθεί στην ώρα του, όπως και το ποσοστό που κατέχει, αν είναι 67,7% ή 60%, δεδομένου ότι για το 7,7% υπάρχει ακόμη δικαστική εκκρεμότητα. Η αντίδραση των Ενώσεων θα εξαρτηθεί από την πρόσκληση, άρα πριν δημοσιοποιηθεί κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει τίποτε.

Επίσης, ο διεθνής διαγωνισμός θα έχει δυο στάδια, το πρώτο για εκδήλωση ενδιαφέροντος και στη συνέχεα για κατάθεση προσφορών. Οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι στη «Δωδώνη» οργανώνουν στις 16 Φεβρουαρίου συλλαλητήριο στον κόμβο του πρώην στρατοπέδου Φιλιππιάδας.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!