Νέοι συσχετισμοί στα ψηφοδέλτια στην Ήπειρο

Συντάκτης: Βάσω Σκουλίκα - Epiruspost.gr Σοβαρές ανακατατάξεις στα επιτελεία και των δύο μεγάλων κομμάτων, δημιουργεί η τελευταία ψηφοφορία στην Βουλή και όλα όσα τη συνόδευσαν. ΠΑΣΟΚ και Νέα...

Δύσκολη δουλειά έχουν στο Νομό Πρέβεζας τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ. Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος που είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί με συνέπεια τον τόπο του από τη θέση του ανεξάρτητου βουλευτή. Είναι βέβαιο ότι το διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ είναι οριστικό, όμως δεν αποκλείεται να κατέλθει με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μία τέτοια εξέλιξη θα έφερνε τα πάνω κάτω στο Νομό και θα δυσκόλευε ακόμη περισσότερο τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πολύ δύσκολα θα έβρισκε εθελοντές για το ψηφοδέλτιό του. Και στη Νέα Δημοκρατία όμως το έργο του νυν βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη δεν είναι εύκολο, καθώς τώρα πέραν όλων των άλλων θα πρέπει να απολογείται και για την μνημονιακή του ψήφο. Δίπλα του εξάλλου στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να έχει νέα πρόσωπα, με πολιτικό εκτόπισμα στο Νομό Πρέβεζας.

 

Στο Νομό Άρτας το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μετά την διαγραφή Παπασιώζου στήνεται από την αρχή. Οι ενδιαφερόμενοι πολλοί χωρίς τώρα να υπάρχει ανάμεσά τους εν ενεργεία βουλευτής. Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Σίγουρα θα είναι υποψήφιος ο νυν βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τον Χρήστο Γκόγκα που ορκίστηκε στη θέση του Παύλου Στασινού.

Όσο για τα Γιάννινα, η μνημονιακή ψήφος δεν επηρεάζει τις διεργασίες. Απομένει να φανεί πόσοι και ποιοι από τους φιλόδοξους υποψηφίους των δύο κομμάτων έχουν την δύναμη να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τις επιλογές των κομμάτων τους.

In this article

Join the Conversation