Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία: ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κορυφαίας οργάνωσης της Ηπειρώτικης Αποδημίας, στη συνεδρίαση του της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου 2012, συζήτησε και για τα μέτρα (νέο μνημόνιο και δανειακή...

Οι συντάξεις, τείνουν να γίνουν βοηθήματα. Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα λαμβάνουν μορφή καταιγίδας. Στο όνομα της περικοπής του κόστους, όπως σε όλη τη χώρα και στην Ήπειρο έκλεισαν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες συγχωνεύονται και οι κάτοικοι των απομονωμένων μας περιοχών θα πληρώνουν αδρά για να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό, να εξυπηρετηθούν στο ΙΚΑ, στη Δ.Ο.Υ., στο ταχυδρομείο.

Τα μέτρα αυτά χτυπούν κάθε γωνιά του γενέθλιου τόπου μας (πρόσφατα παραδείγματα η κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών κοινωνικής σημασίας σε όλη την Ήπειρο) και εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο καθολικής εφαρμογής.  Οι  περικοπές στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και των φαρμακευτικών δαπανών, το μαχαίρι σε πλήθος κοινωνικών επιδομάτων, η περικοπή από επιχορηγήσεις σε φορείς που υπάγονται στα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, η μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, η νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, η νέα φοροληστεία που έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα, είναι μέτρα που στοχεύουν στο γονάτισμα της λαϊκής οικογένειας, στην πλήρη αφαίμαξη του εισοδήματος της, στη δημιουργία μιας νέας γενιάς που θα είναι υποταγμένη. Η Ήπειρος πλήττεται και θα πληγεί ακόμη περισσότερο. Τονίζουμε άλλη μια φορά ότι η δραματική αύξηση της ανεργίας, η συρρίκνωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, η κλιμακούμενη αποβιομηχάνιση είναι μερικές μόνο από τις πλευρές έκφρασης της κρίσης στον τόπο μας.

Το Δ.Σ. της ΠΣΕ, ερμηνεύοντας και τα αισθήματα των εκατοντάδων χιλιάδων απόδημων Ηπειρωτών, όπως ιδιαίτερα εκφράστηκαν από τις πολλές χιλιάδες των συμπατριωτών που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη εκδήλωση της ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ την Κυριακή 5-2-2012 στο ΣΕΦ, αισθάνεται την υποχρέωση να καταδικάσει τα νέα μέτρα, να καλέσει άλλη μια φορά όλους τους απόδημους Ηπειρώτες να εκφράσουμε την αντίθεσή μας αποφασιστικά και οργανωμένα, μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και από τις οργανώσεις της Αποδημίας. Να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας. Από την τωρινή μας στάση κρίνεται το μέλλον του λαού και του τόπου.

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΝ, ΔΕ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ.
ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ

In this article

Join the Conversation