Ποιοι προηγούνται από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στην Ήπειρο

Συντάκτης: Γιάννης Κρανος Φουντώνει για τα καλά το πολιτικό σκηνικό στην Ήπειρο, εννέα μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου και ήδη έχει αρχίσει να διαγράφεται έντονα...

Για το κόμμα της Ν.Δ. στα Γιάννενα η πρωτιά του Κώστα Τασούλα είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι γνωστό σε όλους ότι ανήκει στο στενό πυρήνα συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά που τον όρισε και Γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος. Δεδομένη θεωρείται η υπουργοποίησή του σε κορυφαίο υπουργείο αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ καθημερινά τόσο σε κομματικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο νομού, δίνει εξετάσεις, τις οποίες περνάει με επιτυχία. Το γεγονός ότι προηγείται στην πρόθεση ψήφου δεν τον εφησυχάζει, αφού γνωρίζει ότι η σιγουριά μπορεί να λειτουργήσει και ως μπούμεραγκ. Γι’ αυτό και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, με μεθοδικότητα αλλά και αέρα νίκης σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του. Μακράν πίσω του ο Σταύρος Καλλογιάννης,ο οποίος όμως δείχνει να έχει προβλήματα,μιας και κάποιοι του χρεώνουν το γεγονός πως σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας του έχουν σημαντική παρουσία στην τοπική πολιτική σκηνή.Ακολουθεί το δίδυμο Βασίλη Τσιαλιαμάνη-Παντελή Κολόκα και μετά το… χάος!

 

Στην Άρτα οι προσεχείς εκλογές, θα αποτελέσουν την ολική επαναφορά του πρώτου σε σταυρούς περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Καχριμάνη, Χρήστου Τσιρογιάννη.  Η ένσταση που τον άφησε άδικα εκτός Περιφέρειας το 2010, δεν εμπόδισε τον Αρτινό Τομεάρχη Οργανωτικού και Προγράμματος της Ν.Δ. να βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες και τη μάχη της περιοχής για να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης. Νέος, επιστήμονας, άφθαρτος με όρεξη για δουλειά, δικαιωματικά βλέπει την υποψηφιότητά του να εκτινάσσεται με τη στήριξη των πολιτών. Η ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Παπασιώζιου κλειδώνει για τον ίδιο την πρωτιά. Οι… θυγατέρες και οι κανακάρηδες, έπονται! Στην Πρέβεζα η απουσία του Γιώργου Τρυφωνίδη είναι αισθητή, οπότε ο σημερινός βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης παίζει μόνος σε άδειο γήπεδο. Ούτε λόγος να γίνεται για απειλή από τις υποψηφιότητες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Πρέβεζας Στέργιου Γιαννάκη και του γιατρού Μιχάλη Σπυρέλη, που απλά θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση.

In this article

Join the Conversation