Στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου κλιμάκιο τεχνικών της Περιφέρειας προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν πλημμελή λειτουργία του.

Κλιμάκιο τεχνικών της Περιφέρειας Ηπείρου θα πραγματοποιήσει πιθανόν και άυριο Τετάρτη, αυτοψία στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, προκειμένου να διαπιστώσει την ορθή ή πλημμελή λειτουργία του. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην...

Κλιμάκιο τεχνικών της Περιφέρειας Ηπείρου θα πραγματοποιήσει πιθανόν και άυριο Τετάρτη, αυτοψία στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, προκειμένου να διαπιστώσει την ορθή ή πλημμελή λειτουργία του. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην επίσκεψη θα είναι παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης. Η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ και με αφορμή το θέμα που ανέκυψε στον ΧΥΤΑ Ελληνικού και μεταφέρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο από τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, έκανε γνωστό ότι παρατηρούνται προβλήματα και στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία του έργου και σημείωσε πώς αν διαπιστωθεί το παραμικρό κατασκευαστικό λάθος οι δήμοι που εξυπηρετούνται σήμερα θα πρέπει να καλύψουν το κόστος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Δήμαρχος Σουλίου ο βιολογικός καθαρισμός του έργου δεν λειτουργεί και συχνά το ρέμα που βρίσκεται κατάντη του ΧΥΤΑ δέχεται τα υπόλοιπα εκροής. «Δεν θα αποδεχθούμε με κανένα τίμημα υπολειτουργία του ΧΥΤΑ. Δεν θέλουμε να κλείσει, αλλά πρέπει να λειτουργεί με όλους τους όρους και τους κανόνες που επιβάλλονται» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπραίμη.

 

In this article

Join the Conversation