Με αποφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής του Σουλιώτη αγωνιστή Γεώργιου Μαλάμου στην Δ.Κ Αυλοτόπου, ύστερα απο πρωτοβουλία του ιδρύματος «ΔΗΜΗΣΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΛΗΣ ΜΠΟΣΤΑΡΗ» και του Πνευματικού Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ», που ιδρυσε ο αείμνηστος Παραμυθιώτης λογιος και ευπατρίδης Βασίλειος Κραψίτης, με σκοπό την διάσωση της ιστορικής μνήμης και αποτείνοντας ελάχιστο φόρο τιμής και δόξας στον ήρωα της οικογένειας των Μαλάμων.
Ιστορική αναφορά για τον Γεώργιο Μαλάμο:
Ο καπετάνιος Γεώργιος Μάλαμος ήταν γιος του Κολέτσου Μαλάμου. Σην εποχή του διωγμού των Σουλιωτών από τον Αλή Πασά 1803-1819 είχε υπηρετήσει στα ελληνικά τάγματα στα επτάνησα με τους Ρώσους Γάλλους και Άγγλους! Πήγε στην Ρωσία να συναντήσει τον Καποδίστρια αλλά ο
Κερκυραίος διπλωμάτης είχε κατέβει το 1819 στην πατρίδα του. Γύρισε τότε ο Μάλαμος και τον συνάντησε αλλά ο Καποδίστριας (όπως έκανε και σε άλλους) δεν έδωσε καμία υπόσχεση θετική ότι θα αναλάβει να απελευθερώσει τους Έλληνες η Ρωσία. Όταν άρχισε η επανάσταση αγωνίστηκε φυσικά και ο Γεώργιος Μάλαμος επικεφαλής συμπατριωτών του. Πήρε μέρος και την μάχη της Αράχωβας και σε άλλες κατοπινά.
Επί Καποδίστρια διορίστηκε διοικητής του ενός από τα δέκα τάγματα που οργανώθηκαν στην Ρούμελη. Ο πατέρας του, Κολετσος ή Νικόλαος ήταν αρχηγός φάρας Σουλιωτών κατά τον αρβανιτάδων του Αλή Πασά την περίοδο μέχρι το 1803. ε πολλές τολμηρές επιχειρήσεις ήταν μαζί με τον Φώτο Τζαβέλλα και στάθηκε συντελεστής σε αξιόλογες επιτυχίες τους.
– Πριν την εποχή αυτή η Φάρα ζούσε στα όρια της σημερινής κοινότητας Αυλοτόπου στην τοποθεσία Μαμάκου όπου μάλιστα είναι γνωστή και η περιοχή “στου Μαλάμου ” όπως την αποκαλούν ακόμα και σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι του Σουλίου.
– Πριν τις τελικές επιθέσεις του Αλή στο Σούλι έκαναν μετεγκατάσταση στο κέντρο του Σουλίου στα πηγάδια και αμύνθηκαν σθεναρά όπως όλοι οι Σουλιώτες. Μετά την πτώση του 1803 έφυγαν για τα επτάνησα!