Ιερέας, δεκαετίες, στην Πετροβίτσα Παραμυθιάς, ο π. Χρήστος Τσόδουλος. Τώρα συνταξιούχος, ωστόσο το ενδιαφέρον του για την ενορία παραμένει το ίδιο.
Οι κάτοικοι του χωριού με πολύ σεβασμό μιλάνε για το πρόσωπό του. Ποτέ δεν προκάλεσε, ποτέ δεν επιδείχθηκε, πάντα αθόρυβος και σεμνός και κυρίως αληθινός, χωρίς ψεύτικες ευσέβειες και υποκριτικές προσεγγίσεις. Ό,τι είναι να σου πει, σου το λέει ευθέως, είτε σου αρέσει είτε όχι. Αυτό σημαίνει γνησιότητα χαρακτήρα.
Αξιοπρεπής σε όλα, έχει υπηρετήσει και εξακολουθεί να υπηρετεί τους πιστούς, με τη θερμότητα της καρδιάς του και την ευθύτητα του προσώπου του.
Αν και συνταξιούχος, σχεδόν καθημερινά βρίσκεται στο ναό, κάνει μόνος του τις ακολουθίες, ενώ φροντίζει και για την καθαριότητά της εκκλησίας.
Τέτοιοι απλοί παπάδες, όπως ο π. Χρήστος Τσόδουλος, με τη συμπεριφορά τους και τη σιωπή τους ενίοτε, με την ανοιχτή ψυχή τους, δείχνουν ότι η Εκκλησία, μέσα στη στη σημερινή κοινωνία, που δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, μπορεί να γίνει φάρος ελπίδας και καταφύγιο.
Και συντελούν με το ήθος τους στην ενδυνάμωση της πίστης των ανθρώπων και στην αποκάλυψη της αληθινής, της απροσποίητης αγάπης.