Το κίνημα του αρνιού στη Παραμυθιά

Μετά το κίνημα της πατάτας έρχεται και το κίνημα του αρνιού. Ομάδα παραγωγών αμνοεριφίων σε συνεργασία με κρεοπωλείο της Παραμυθιάς προσφέρουν για τις γιορτές του Πάσχα το ντόπιο...

Μετά το κίνημα της πατάτας έρχεται και το κίνημα του αρνιού. Ομάδα παραγωγών αμνοεριφίων σε συνεργασία με κρεοπωλείο της Παραμυθιάς προσφέρουν για τις γιορτές του Πάσχα το ντόπιο αρνί (ολόκληρο) στην τιμή 6,90 ευρώ ανά κιλό και το ντόπιο κατσίκι (ολόκληρο) στην τιμή των 7,40 ευρώ ανά κιλό. Η προσφορά των παραγωγών θα ισχύει από την Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου. Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για την καλύτερη σχέση ντόπιου προϊόντος και τιμής και ζητούν την επαναλειτουργία των σφαγείων της Παραμυθιάς αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η κατάργηση τους είναι πλήγμα για τον τοπικό τους κλάδο.
 
Η συνεργασία των παραγωγών με σκοπό την διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κερδίζει συνεχώς μέρος της αγοράς και το αποτέλεσμα είναι η σύγκλιση επιτέλους των τιμών σε ευρωπαϊκά μεγέθη κάτι που ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!