Δωρεάν διανομή τροφίμων από την Μητρόπολη. Εγκαινιάστηκε το κοινωνικό παντοπωλείο στην Ηγουμενίτσα

Το κοινωνικό της παντοπωλείο με την ονομασία “Εκκλησιαστική Εστία” εγκαινίασε στο ναό της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα, ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ.κ Τίτος. Πρόκειται για μια κοινωνική κίνηση με μεγάλη...

Το κοινωνικό της παντοπωλείο με την ονομασία “Εκκλησιαστική Εστία” εγκαινίασε στο ναό της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα, ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ.κ Τίτος. Πρόκειται για μια κοινωνική κίνηση με μεγάλη σημασία που έρχεται να συμβάλει στην βοήθεια της κοινωνίας μας στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που ζούμε. Οι κατευθυντήριες γραμμές δόθηκαν από τον Μητροπολίτη Παραμυθιάς στην Ιερά Σύναξης των Κληρικών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά .

“Η τοπική εκκλησία δεν θα μπορούσε να μην δώσει την αγάπη της στους φτωχούς ανθρώπους της Θεσπρωτίας” ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ.κ Τίτος κατά την διάρκεια του αγιασμού της “Εκκλησιαστικής Εστίας” στο ναό της Ευαγγελίστριας. Η εκκλησιαστική επιτροπή που θα διαχειρίζεται το εγχείρημα της Μητρόπολης Παραμυθιάς θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων στα οποία μπήκαν εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.  Οι οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιλέγονται από τους ιερείς βάσει συγκεκριμένων οικονομικο-κοινωνικών κριτηρίων. Σκοπός της Εστίας είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών, ώστε, σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα, που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, να είναι σε θέση σύντομα να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. Ελπίζουμε το πρόγραμμα της Μητρόπολης να αναπτυχτεί σύντομα και στην Παραμυθιά.

 Στο βιντεο που ακολουθεί απο την καμερα του Βαγγέλη Αναστασίου και του Ράδιο Ηγουμενίτσα μπορειτε να δειτε τι συνέβη στον Ι.Ν Ευαγγελίστριας:

In this article

Join the Conversation