Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας στο Τελωνείο Μαυροματίου, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς στο εσωτερικό της τελωνειακής αρχής.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 13 συλλήψεις καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε σοβαρές υποθέσεις δωροληψίας, δωροδοκίας και παραβάσεων καθήκοντος.
Η επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί διεξάγεται με άκρα μυστικότητα.
Οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα έρευνας και παρακολούθησης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ώρες.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο, καθώς το Τελωνείο Μαυροματίου αποτελεί κομβικό σημείο διακίνησης εμπορευμάτων και προσώπων στα σύνορα με την Αλβανία.
Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται από επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. και του αρμόδιου Υπουργείου.