Γιάννης Γεωργόπουλος: Η ανυπαρξία όρων στην επιλογή των υποψηφίων ήταν γνωστή

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες. Κάθε εκλογική αναμέτρηση , χρόνια τώρα, χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς και όχι μόνο, σαν κρίσιμη, οριακή, ιδιαίτερη, που με όραμα , συμμετοχή και μάχη θα μας...

Αποφάσισα να μπω στη μάχη αυτή τη δύσκολη στιγμή, παρόλο που αισθάνομαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα , ότι το προσωπικό και οικογενειακό κόστος είναι τεράστιο, ότι οι καιροί για μη επαγγελματίες πολιτικούς είναι δύσκολοι, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η συσωρευμμένη επαγγελματική μου εμπειρία σε αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει το νομό να ξεπεράσει με τις λιγότερες απώλειες την καταιγίδα που αισθάνομαι ότι έρχεται. Μόνο με το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων και την ωρίμανση και δρομολόγηση νέων θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της Ν.Δ. , γνωρίζοντας ότι κρινόμαστε στα επώδυνα και όχι στα ανώδυνα , ότι στη φουρτούνα χρειάζεται γερό τιμόνι γιατί εκεί εμφανίζονται όλες οι αδυναμίες του καπετανιου και με τη δέσμευση να μην υποσχεθώ οτιδήποτε ανέφικτο, αλλά και να μην εξαπατήσω κανένα. Τελικά δεν επιλέχθηκα να είμαι ανάμεσα στους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το να βρεις κάποια αφορμή για να καταγγείλεις την όποια διαδικασία επιλογής είναι το μόνο εύκολο. Η ανυπαρξία όρων ήταν γνωστή εκ των προτέρων και με την χωρίς όρους συμμετοχή μας τη νομιμοποιήσαμε, θεωρώντας όμως παράλληλα αυτονόητο ότι θα ικανοποιηθεί η καθολική απαίτηση της κοινωνίας για ανανέωση, ελπίδα, και ρήξη με το παρελθόν.

Θέλω να δηλώσω παρόν σε οποιονδήποτε αγώνα για το καλό της Θεσπρωτίας και να ευχαριστήσω από καρδιάς όλο αυτό τον κόσμο, που ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, στήριξε την υποψηφιότητά μου και μου έδωσε τη δύναμη για νέους αγώνες.

Ιωάννης Ε. Γεωργόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός.

In this article

Join the Conversation