Στην Βουλή οι καθυστερήσεις στη μετάταξη υπαλλήλων της ΟΛΗΓ

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


Με τον Νόμο 5048/2023 για την κύρωση της τροποποίησης Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), που ουσιαστικά επισφράγισε την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, δόθηκε η δυνατότητα της μετάταξης υπαλλήλων του ΟΛΗΓ σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα.

Στις 13 Μαρτίου 2025 εκδόθηκε η ΚΥΑ με αριθ. 2903.18/18514 με την οποία προσκλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να υποβάλλουν αίτηση για μετάταξη. Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας που προέβλεπε η ΚΥΑ, δηλαδή τις 31 Μαρτίου 2025, εκδήλωσαν ενδιαφέρον επτά (7) υπάλληλοι.

Στις 20/06/2025 εκδόθηκε απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΑ 2903.18/45506/2025/ (ΑΔΑ: 9Υ834653ΠΩ-ΙΕ3) με την έγκριση του καταλόγου των αξιολογηθέντων υπαλλήλων του ΟΛΗΓ για μετάταξη σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου τομέα και κυρώθηκαν οι πίνακες μετάταξης.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η έκδοση ΚΥΑ των Υπουργών Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εσωτερικών, για κάθε έναν από τους επτά υπαλλήλους για τους οποίους εγκρίθηκε η μετάταξη.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές ΚΥΑ αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει σε εργαζόμενους, η διαδικασία έκδοσης των ΚΥΑ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση έχει προκαλέσει ανησυχία στους προς μετάταξη εργαζόμενους, οι οποίοι ουσιαστικά παραμένουν ανενεργοί στον Οργανισμό, καθώς αναμένεται η μετάταξη τους χωρίς να μπορούν και οι ίδιοι να είναι βέβαιοι ότι θα ολοκληρωθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Πού οφείλεται η καθυστέρηση στην έκδοση των ΚΥΑ για τη μετάταξη των επτά εργαζόμενων του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσής τους;
2. Πότε τελικά αναμένεται να εκδοθούν οι ΚΥΑ για τη μετάταξη των επτά εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Δούρου Ειρήνη
Ζαμπάρας Μίλτος
Μπάρκας Κώστας
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Παπαηλιού Γεώργιος
Παππάς Νικόλαος
Τσαπανίδου Πόπη

In this article