Σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Η Πρώτη Έποικος» της Φωτεινής Παπαδημητρίου (με καταγωγή και τη Θεσπρωτία), συμμετείχε ο δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης
Το βιβλίο αναδεικνύει την ιστορία της Κατερίνας Πλέσσου-Crummer, η πρώτη Ελληνίδα μετανάστρια στην Αυστραλία (1835) που γεννήθηκε το 1810 στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας και μέσα από την αφήγηση ξεδιπλώνει τα ζητήματα της ταυτότητας, του γυναικείου ρόλου και της μετανάστευσης. Η Αικατερίνη Πλέσσου στις 28 Σεπτεμβρίου 1835 ταξίδεψε στην Αυστραλία μ’ ένα καράβι, που μετέφερε καταδίκους, και εγκαταστάθηκε στο Νιουκάστλ, όπου έγινε η πρώτη Ελληνίδα έποικος.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων χαιρέτισαν η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Alison Duncan, καθώς και άλλοι επίσημοι εκπρόσωποι του πολιτισμού και της δημόσιας διπλωματίας.