Πρόγραμμα εορτών Σουλίου

Την μνήμη των Σουλιωτών γιορτάζει η Παραμυθιά με τις τριήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 25, 26 και 27 Μαΐου. Το πλήρες πρόγραμμα των...

Την μνήμη των Σουλιωτών γιορτάζει η Παραμυθιά με τις τριήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 25, 26 και 27 Μαΐου. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα καλυφθούν απο την κάμερα της Paramythia-online.gr, έχει ως εξής:

Παραμυθιά  Παρασκευή 25 Μαΐου 2012:
Ώρα 19:30: Ποδηλατικός αγώνας από μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους.

Παραμυθιά – Σάββατο 26 Μαΐου 2012:
19:15: Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο».
20:30: Συνάντηση χορευτικών στο Δημαρχείο Σουλίου και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές στολές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιά.
Ώρα 21:00: Δημοτικοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα (Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Φιλοπρόοδου Όμιλου Παραμυθιάς, του Καρβουναρίου, του Μεσολογγίου, της Κόνιτσας, του Αμύνταιου και των Βλαχών Θεσπρωτίας).

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις αρχίζουν με τον διεξαγόμενο για πρώτη φορά ορεινό δρόμου θυσίας Σουλιωτών, για τον οποίο η εκκίνηση θα δοθεί στη Γλυκή (ώρα 8.00) και ο τερματισμός θα γίνει στις 11.00 στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών

Σούλι Κυριακή 27 Μαΐου 2012:
06:30 έως 11:00 κίνηση με κατεύθυνση τον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου.
07:00 Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου.
10:15 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Αγίου Δονάτου.
10:45 Μετάβαση των επισήμων στο Αμφιθέατρο, χαιρετισμοί, ομιλίες, εκφώνηση πανηγυρικού και αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.
11:35 Μετάβαση στον χώρο Βουλευτηρίου των Σουλιωτών, υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας  Σουλίου, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων – ενός λεπτού σιγή – εθνικός ύμνος, χαιρετισμός Δημάρχου Σουλίου, παραδοσιακοί εθνικοί χοροί.

 

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!