Στο τέλος του 2012 με αρχές του 2013 θα ολοκληρωθεί ο αναδασμός της Παραμυθιάς

Ο αναδασμός της Παραμυθιάς, ένα σήριαλ που έχε καθηλωμένους 550 συμπολίτες μας δικαιούχους, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2012 με αρχές του 2013, σύμφωνα με απάντηση του...

Ο αναδασμός της Παραμυθιάς, ένα σήριαλ που έχε καθηλωμένους 550 συμπολίτες μας δικαιούχους, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2012 με αρχές του 2013, σύμφωνα με απάντηση του Αντιπεριφεριάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, σε σχετικό ερώτημα της Paramythia-online.gr.

O Θωμάς Πιτούλης μεταξύ άλλων αναφέρει πως η καθυστέρηση που έχει υπάρξει οφείλεται στο πλήθος των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί κατά του νέου κτηματικού καθεστώτος, στις υπηρεσιακές μεταβολές στην σύνθεση των μελών της Επιτροπής του Αναδασμού, στο ότι η εξέταση των ενστάσεων συνέπεσε με την διεξαγωγή των Δημοτικών εκλογών και στο ότι εκκρεμεί πράξη χαρακτηρισμού από την Δ/νση Δασών εκτάσεων εντός της αναδιανεμητέας περιοχής, η οποία σημειωτέων αφορά περίπου 4.000 στρέμματα.

Με βάση τα ανωτέρω και εφόσον αρθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων από την Δ/νση Δασών, ο οποίος προβλέπεται τέλος του μηνός (Μαΐου), ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Μέχρι και σήμερα έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις κατά του νέου κτηματικού καθεστώτος. Έπεται η ανάρτηση του κτηματικού καθεστώτος που προέκυψε από την εξέταση των ενστάσεων και η χορήγηση προθεσμίας υποβολής ενστάσεων από όσους θίγονται.

In this article

Join the Conversation