Σε οικονομικό αδιέξοδο αργά ή γρήγορα οι δήμοι της Θεσπρωτίας

Συντάκτης: Εφημερίδα Θεσπρωτική Σε οριακό σημείο έχουν περιέλθει πολλοί Δήμοι της χώρας, με τα οικονομικά τους, ελέω των διαρκώς μειούμενων κρατικών χρηματοδοτήσεων, να χτυπάνε… κόκκινο. Τι συμβαίνει όμως...

«Η προοπτική είναι δεινή. Σαν Δημοτική Αρχή κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει σχεδόν τα πάντα. Να στεγάσει υπηρεσίες, να τις εξοπλίσει… Κάποια στιγμή θα οδηγηθούμε στο αδιέξοδο. Πρέπει όλοι μας να είμαστε διεκδικητικοί και οι Δημότες μας να δείχνουν κατανόηση».

Ο Δήμαρρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, σημειώνει:
«Ο Δήμος μας βρίσκεται ήδη σε προβληματική λειτουργία. Η τακτική επιχορήγηση δεν επαρκεί ούτε για την εκπλήρωση των βασικών αναγκών και υποχρεώσεών μας. Βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο. Από την 1η Γενάρη δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ ΣΑΤΑ. Αν το κράτος δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του και μάλιστα άμεσα, θα υποχρεωθούμε να κατεβάσουμε ρολά».

Ο Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, με τη σειρά του, δηλώνει:
«Η χρηματοδότηση σε σχέση με το 2009 είναι μειωμένη κατά 50% και πλέον. Σαν Δήμος Φιλιατών, αν δεν είχαμε παραλάβει αρκετά χρέη, θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση. Με τα δεδομένα αυτά, οι Δήμοι σύντομα θα αδυνατούν να λειτουργήσουν. Θεωρώ ότι όσα το κράτος έχει υποσχεθεί, πρέπει να τα δώσει. Η χρηματοδότηση να γίνεται σε τακτική βάση».

In this article

Join the Conversation