Ο Αλέξανδρος Μπούσης αναλαμβάνει CEO στην Delhaize Belgium

Με πολλά χρόνια εμπειρίας εξελίχθηκε σε SVP Commerce & Marketing, ενώ είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Delhaize.

Ακόμη ένα στέλεχος ελληνικής καταγωγής (από τον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς) ανεβαίνει στην κορυφή της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής σκηνής.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Μπούση, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου 2026 θα αναλάβει καθήκοντα Προέδρου (Brand President) της Delhaize στο Βέλγιο, ενός εκ των μεγαλύτερων παικτών της αγοράς supermarket της χώρας και βασικού πυλώνα του ομίλου Ahold Delhaize, στον οποίο ανήκει και η AB Βασιλόπουλος.

Ο Μπούσης διαδέχεται τον Xavier Piesvaux, ο οποίος ηγήθηκε της Delhaize από το 2017 και πιστώνεται τη στρατηγική στροφή της εταιρείας σε πιο υγιεινά προϊόντα, την ενίσχυση της πελατοκεντρικής φιλοσοφίας, καθώς και τη μετάβαση σε 100% συνεργαζόμενα καταστήματα στη βελγική αγορά.

Ο νέος επικεφαλής της Delhaize στο Βέλγιο δεν είναι ξένος για τον οργανισμό. Με περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας στον όμιλο και διαδρομή που ξεκίνησε από τον τομέα των οικονομικών, ο Αλέξανδρος Μπούσης εξελίχθηκε σε SVP Commerce & Marketing), ενώ είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Delhaize από το 2019.

Θεωρείται βασικός αρχιτέκτονας του εμπορικού επαναπροσδιορισμού της μάρκας τα τελευταία χρόνια και έχει κερδίσει αναγνώριση στον χώρο για τις πρωτοβουλίες του στην ενίσχυση της πιστότητας των πελατών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.

Πριν ενταχθεί στη Delhaize, εργάστηκε για 5 χρόνια στην Ernst & Young, στους τομείς του ελέγχου και της στρατηγικής συμβουλευτικής, αποκτώντας θεμέλια που αποδείχθηκαν πολύτιμα στη μετέπειτα πορεία του.

Ο Αλέξανδρος Μπούσης διαθέτει πλούσιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο: πτυχίο και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τη φημισμένη Solvay Business School του ULB στις Βρυξέλλες, Master στη Χρηματοοικονομική από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και Executive εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Solvay και τη Harvard Business School.

Κατάγεται από τον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς, κατοικεί στις Βρυξέλλες, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι λάτρης του ποδοσφαίρου, των θαλάσσιων σπορ, του καλού φαγητού και κρασιού, ενώ δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τη διεθνή πολιτική και διπλωματία. Μιλά πέντε γλώσσες: γαλλικά, ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά και ολλανδικά.

Το προσωπικό του μότο είναι χαρακτηριστικό του mindset του: «Έχω ισχυρές αξίες και πιστεύω πως τίποτα δεν είναι αδύνατο…»

«Είμαι περήφανος που μου δίνεται αυτή η πρόκληση. Μαζί με τους 30.000 συναδέλφους της οικογένειας Delhaize, τους συνεργάτες μας και τους προμηθευτές μας, ανυπομονώ να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πάνω από 5 εκατομμύρια πελάτες που εξυπηρετούμε σε εβδομαδιαία βάση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε ο ίδιος.

In this article