Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία. Σε οριακή κατάσταση ο Κοκκυτός – Κλειστός δρόμος στην Κρυσταλλοπηγη

Βίντεο και φωτογραφίες

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η πολιτική προστασία του Δήμου Σουλίου, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία δοκιμάζει τις αντοχές της ευρύτερης περιοχής της Παραμυθιάς, με περισσότερους από 150 τόνους νερού έχουν πέσει από το πρωί της Τετάρτης, με τη βροχή να συνεχίζεται αμείωτη μέχρι και αυτή την ώρα.

Στην Κρυσταλλοπηγη, κοινοτικός δρόμος είναι κλειστος μετά απο το γνωστό πλεον φαινόμενο των φερτών υλικών απο την ομώνυμη γέφυρα της Εγνατίας Οδού.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθως και η πολιτική προστασία του Δήμου.

Σε επιφυλακή ειναι οι αρχές και στον Ξηρόλοφο, καθώς σε οριακό σημείο ειναι ο ποταμός Κοκκυτός στην γέφυρα της κοινότητας.

​Μηχανήματα του Δήμου έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και δίνουν συνεχή μάχη για να κρατήσουν ανοιχτή την κοίτη του ποταμού. Η έγκαιρη παρέμβαση κρίνεται ζωτικής σημασίας για να αποτραπεί η υπερχείλιση και η είσοδος υδάτων στον οικισμό, καθώς ο όγκος του νερού είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

​Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά κοντά σε ρέματα και τον ποταμό, και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.



In this article