ΒΙΝΤΕΟ: Γιορτές Σουλίου 2012

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ώρες οι τριήμερες εκδηλώσεις των εορτών Σουλίου. Την μνήμη των Σουλιωτών τίμησε το βράδυ του Σαββάτου η Παραμυθιά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε...

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ώρες οι τριήμερες εκδηλώσεις των εορτών Σουλίου. Την μνήμη των Σουλιωτών τίμησε το βράδυ του Σαββάτου η Παραμυθιά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη. Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Φιλοπρόοδου Ομίλου της Παραμυθιάς, του Καρβουναρίου, των Βλάχων Θεσπρωτίας καθώς και χορευτικά συγκροτήματα από το Μεσολόγγι, το Αμύνταιο και από την Κόνιτσα. Παράλληλα ο Γιώργος Καραμπελιάς παρουσίασε το βιβλίο του «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο»

Το τριήμερο των εκδηλώσεων κορυφώθηκε σήμερα Κυριακή στον ιστορικό χώρο του Σουλίου. Ο άστατος καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου καθώς και το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Για πρώτη φορά όμως πραγματοποιήθηκε ο ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών με την συμμετοχή 70 αθλητών εκ των οποίων οι 12 ήταν γυναίκες. Δυστυχώς ο καιρός δεν μας επέτρεψε να καλύψουμε με βίντεο τον τερματισμό όλων των αθλητων. Την πρώτη θέση στους άντρες κατέλαβε ο Άρης Τσίπης και στις γυναίκες η Κατερίνα Δημητρίου.

Στα 2 βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τι συνέβη χθες και σήμερα σε Παραμυθιά και Σούλι:

In this article

Join the Conversation