
Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Παραμυθίας έψαλλε εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα στο Καναλάκι Πρέβεζας, ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων. Τη χοραρχία είχε ο πρωτοψάλτης και διευθυντής της Σχολής Χρήστος Ι. Παπαδόπουλος.
Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργης Σεραπίων, ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο αντιδήμαρχος Πάργας Θωμάς Κασκάνης, ο εφημέριος Καναλακίου και αρχιερατικός επίτροπος Φαναρίου π. Σπυρίδων Νίκου και πολλοί πιστοί.
Ο τρόπος απόδοσης των εκκλησιαστικών ύμνων και των παραδοσιακών καλάντων από τη χορωδία κρίθηκε ως εξαιρετικός από το κοινό, γι’ αυτό κέρδισε και το θερμό χειροκρότημα.
Οι εκκλησιαστικοί ύμνοι και τα παραδοσιακά κάλαντα υπενθύμισαν στους παριστάμενους ότι ο άνθρωπος όσο δυνατός και αν φαίνεται, στην πραγματικότητα είναι πολύ αδύναμος χωρίς Χριστό μέσα του.
Σε μια εποχή που η κατάσταση στον κόσμο μας είναι τόσο θλιβερή και τραγική και ο άνθρωπος της εποχής μας ψάχνει μα δεν βρίσκει συνάνθρωπο, ακούγεται για μια ακόμη φορά ότι ο Χριστός είναι μαζί μας.
Αυτό αποτελεί την πιο γλυκιά παρηγοριά και την πιο δυνατή νοσταλγία. Ας ανοίξουμε την καρδιά μας με εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια, ώστε να εισβάλλει μέσα μας ο Χριστός της αγάπης.
Σ’ αυτή τη μικρή και σκληρή και πικρή και απατηλή ζωή που αξίζει όσο ένα σπίρτο ας στήσουμε μέσα μας τη φάτνη της καλοσύνης, τη φάτνη της πίστης. Και τότε θα νιώσουμε ότι ο γεννηθείς Χριστός από το ένα χέρι κρατάει την άγκυρα και από το άλλο ρίχνει το σχοινί της σωτηρίας. Τότε θα καταλάβουμε τι αξίζει ο Χριστός και τι αξία δίνει σε μας.


