Έργα αποκατάστασης και ανάδειξης του ρολογιού της Παραμυθιάς

Σε έργα που έχουν σκοπό την ανάδειξη και την αποκατάσταση του ιστορικού ρολογιού της Παραμυθιάς, προχωρά ο Δήμος. Τα έργα αυτά αναμένεται να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν τους...

Σε έργα που έχουν σκοπό την ανάδειξη και την αποκατάσταση του ιστορικού ρολογιού της Παραμυθιάς, προχωρά ο Δήμος. Τα έργα αυτά αναμένεται να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες. Την προσπάθεια αυτή συνδράμει και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία χορηγεί αρχικά το ποσό των 5.000 €.

Το Ρολόι της πόλης χρονολογείται από το 1750 – έργο του OPUS CREDUM DE POLIZ, και η ιδιαιτερότητα του εστιάζεται στο ότι αντί μεταλλικού ελατηρίου φέρει λεπτή τριχιά που ξετυλίγεται από το βάρος δεμένης πέτρας. Βρίσκεται στον άνω περιφερικό δρόμο της Παραμυθιάς και είναι μοναδικό στο είδος του. Το ρολόι έφερε στη τουρκοκρατούμενη τοτε Παραμυθιά το 1750 η οικογένεια Μαρούτση που καταγόταν από την Παραμυθιά και έμενε στην Βενετία.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή το ιστορικό ρολόι να απαλλαχτεί από το κτήριο έκτρωμα που βρίσκεται μπροστά του και το κρύβει από τον άνω περιφερειακό και που παραμένει γιαπί εδώ και πολλά χρόνια.

 

In this article

Join the Conversation