Γιώργος Κάτσινος: Αποφασιστηκε τα απορριματά μας να μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Σε σύσκεψη στα Ιωάννινα υπό τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη ύστερα από το πρόβλημα που προέκυψε με τη διάθεση των απορριμμάτων των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, δόθηκε λύση και...

Σε σύσκεψη στα Ιωάννινα υπό τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη ύστερα από το πρόβλημα που προέκυψε με τη διάθεση των απορριμμάτων των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, δόθηκε λύση και τα απορρίμματα θα μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, με το πέρας της σύσκεψης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το πρόβλημα που προέκυψε δεν αφορά μόνο τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Είναι πρόβλημα όλων των Δήμων της Ηπείρου και για το λόγο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η απόφαση που ελήφθη είναι η αυτονόητη, αφού η σημερινή εποχή απαιτεί Περιφερειακή συνείδηση και διαδημοτική συνεργασία. Οι στιγμές επιτάσσουν να ξεφύγουμε από τα στενά τοπικά όρια και ανάλογες αντιλήψεις, που αποτέλεσμα έχουν μόνο το διχασμό μεταξύ των τοπικών κοινωνιών».

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη για τη συμβολή του στην επίλυση του προβλήματος και τα υπόλοιπα πιστεύω πως θα λυθούν στην πορεία, αρκεί να υπάρχει υπευθυνότητα και συναντήληψη στα κοινά μας προβλήματα».

Γιώργος Κάτσινος

In this article

Join the Conversation