Αλέκος Παπαδόπουλος: Την Κυριακή θα κριθεί αν η Ελλάδα επανέλθει στην Ευρωζώνη

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο «Πορεία στην ομίχλη της κρίσης» του Αντώνη Βγόντζα ο Αλέκος Παπαδόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «… Την Κυριακή...

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο «Πορεία στην ομίχλη της κρίσης» του Αντώνη Βγόντζα ο Αλέκος Παπαδόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

«… Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 θα κριθεί αν ουσιαστικά η Ελλάδα θα επανέλθει ή όχι στην ευρωζώνη. Ακούγεται σαν παραδοξότητα αλλά δεν είναι. Δυστυχώς ο εθνικός και πολιτικός Λόγος που εκπέμπεται αυτή την περίοδο εντός και εκτός Ελλάδος από τις πολιτικές και όχι μόνο ηγεσίες μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έπαψε να έχει συμπεριφορά χώρας ευρωζώνης. Το καθοδηγούν τη χώρα πνεύμα, που κυριαρχεί σήμερα, με κανένα τρόπο δεν υποδηλώνει εθνική απόφαση για έξοδο από την κρίση. Επικυριαρχεί και πάλι ο ιστορικός λαϊκισμός και η εθνική πλάνη. Δεν υπήρξαν υπερασπιστές του προγράμματος προσαρμογής, αυτού που ονομάζουν κάποιοι “μνημόνιο”, έστω και με εύλογες επιφυλάξεις για κάποια τυχόν θεολογικού χαρακτήρα μέτρα που επέβαλε η τεχνοκρατική οίηση της τρόικα. Δεν ανταγωνίστηκαν τα πολιτικά κόμματα στη βάση ενός εθνικού σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση, όπως θα έκαναν σε κάθε άλλη χώρα. Η όλη πολιτική σκιαμαχία εξαντλήθηκε σε μία διαλυτική πλειοδοσία τυφλής αντιστράτευσης του λεγόμενου “μνημονίου”. Η πολεμική τους ρητορική και αμφισβήτηση του προγράμματος προσαρμογής κινήθηκε με την εφεύρεση λέξεων όπως: “καταγγελία”, “απαγγίστρωση”, “επαναδιαπραγμάτευση” και “αναθεώρηση”. Η τελευταία είναι η πιο ήπια προσέγγιση και ίσως ρεαλιστική. Ας μη γελαστούμε από τις συνεχείς δηλώσεις των Ευρωπαίων ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Το ζητούμενο της Κυριακής είναι αν θα είμαστε στην ευρωζώνη με απόφασή μας και όχι των ξένων ή θα είμαστε εγκαταλελειμμένοι τυπικά σ’ αυτή, μέχρι να αναγκαστούμε να φύγουμε μονάχοι μας και να μεταπέσσουμε σε μία τριτοευρωπαική χώρα…».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!