Ημερίδα για καλλιέργεια μανταρινιάς, ακτινιδιάς και για θέματα φυτοπροστασίας

Στην Θεσπρωτία θα βρίσκεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ομάδα ειδικών επιστημόνων από καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στελέχη του ΑγροΤύπου και άλλα μέλη της Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, για να...

Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 23 Ιουνίου (ώρα 18.00 – 21.00) πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαγιάδας Ημερίδα με θέμα «Προβλήματα εφαρμοσμένης φυτιατρικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης στις καλλιέργειες μανταρινιάς και ακτινιδιάς στη Θεσπρωτία». Στην ημερίδα, οι ειδικοί επιστήμονες θα μιλήσουν για τις ασθένειες (κκ. Ε. Τζάμος, Ε. Παπλωματάς, Π. Αντωνίου), τους εντομολογικούς εχθρούς (κ. Γ. Παπαδούλης), τους νηματώδεις (κ. Ι. Γιαννακού) και τα ζιζάνια (κ. Κ. Γιαννοπολίτης) που δημιουργούν προβλήματα στις καλλιέργειες μανταρινιάς και ακτινιδιάς της περιοχής και για την αντιμετώπισή τους, ενώ θα ακολουθήσει ευρεία συζήτηση με ερωτήματα των καλλιεργητών.
Την Κυριακή το πρωί έχει προγραμματισθεί επίσκεψη των ομιλητών μαζί με τοπικούς γεωπόνους και παραγωγούς σε επιλεγμένα δενδροκομεία ακτινιδιάς και μανταρινιάς στο Ασπροκκλήσι και στην Κεστρίνη για επιτόπια επισκόπηση προβλημάτων.
Την Κυριακή 24 Ιουνίου (ώρα 13.00-14.30), έχει προγραμματισθεί συνάντηση στην Αίθουσα Διαλέξεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, όπου θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση με θέμα «Προοπτική και ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας ροδιάς στην Ελλάδα» όπου μετά από αίτημα των τοπικών φορέων θα γίνει ανασκόπηση της κατάστασης και των εμπειριών που υπάρχουν με τη ροδιά στη χώρα μας μέχρι σήμερα. Ομιλητές θα είναι οι κκ. Κ. Γιαννοπολίτης και Ε. Τζάμος ενώ θα υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης και όσων εκ των συμμετεχόντων έχουν άποψη επί του θέματος.

Δειτε το προγραμμα

In this article

Join the Conversation