Μόλις 42.500 ευρώ στο Δήμο για αντιπυρική προστασία

Συντάκτης: www.thesprotia-press.gr   Με καθυστέρηση, όπως και την περσινή αντιπυρική περίοδο, έλαβαν οι δήμοι τις πιστώσεις, για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, μετά την υπογραφή της...

Συντάκτης: www.thesprotia-press.gr
 
Με καθυστέρηση, όπως και την περσινή αντιπυρική περίοδο, έλαβαν οι δήμοι τις πιστώσεις, για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Στην Θεσπρωτία αναλογούν 145.400 ευρώ (Ηγουμενίτσας 58.100 ευρώ, Φιλιατών 44.800 ευρώ και Σουλίου 42.500 ευρώ), ποσά πολύ μικρά για τα δάση και τις περιοχές που πρέπει να καλυφθούν από τους δήμους.

Πρόκειται για παρεμβάσεις πρόληψης, κυρίως και οι ΟΤΑ μπορούν να χρηματοδοτήσουν με το ποσό που τους αναλογεί, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ενέργειες όπως ο καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κ.λπ., καθαρισμό-έλεγχο χωματερών, ενίσχυση εθελοντικών ομάδων σε επίπεδο δήμων, καθώς και θέματα εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.λπ.) και λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.
In this article

Join the Conversation