Μόλις 2 ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ στην Παραμυθιά. 18 στην Θεσπρωτία

UPDATE ΙΙ: Ενημερωθείτε για τους συμβεβλημένους προμηθευτές υγείας ανά περιοχή απο εδώ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και με αφορμή διευκρινιστική επιστολή που λάβαμε, θα θέλαμε να αναφέρουμε πως το άρθρο...

UPDATE ΙΙΕνημερωθείτε για τους συμβεβλημένους προμηθευτές υγείας ανά περιοχή απο εδώ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και με αφορμή διευκρινιστική επιστολή που λάβαμε, θα θέλαμε να αναφέρουμε πως το άρθρο αναφέρεται ξεκάθαρα σε ιδιώτες  γιατρούς και όχι σε διαγνωστικά εργαστήρια (αντί διαγνώστες που εκ παραδρομής αναφέραμε) όπως οι μικροβιολόγοι, από τους οποίους υπάρχουν επιπλέων 2 συμβεβλημένοι στη Παραμυθιά… Ο ΕΟΠΠΥ στις σχετικές επίσημες λίστες που διανέμει, κάνει τον παραπάνω διαχωρισμό. Υπάρχουν λοιπόν και 2 μικροβιολογικά εργαστήρια στην Παραμυθιά συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΠΥ. Επίσης να σημειώσουμε το αυτονόητο πως οι γιατροί του κέντρου υγείας ΔΕΝ είναι ιδιώτες. Στην εικόνα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εφαρμογή του ΕΟΠΠΥ. 

 

Μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, αφού οι νέες συμβάσεις είναι περιορισμένες και οι διακοπές αυξάνονται. Αυτό εξαιτίας των οφειλών του ΕΟΠΠΥ και της αρνητικής στάσης, εξαρχής, να συνεργαστούν λόγω της μικρής, κατ΄ αυτούς, αποζημίωσης.

Έτσι λοιπόν στη Θεσπρωτία οι γιατροί είναι 18, εκ των οποίων 16 στην Ηγουμενίτσα και 2 στην Παραμυθιά (κανένας στους Φιλιάτες) εκ των οποίων οι 4 είναι παιδίατροι, 3 πνευμονολόγοι, από 2 είναι καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί και παθολόγοι και από ένας, γαστρεντερολόγος, γενικής ιατρικής, δερματολόγος, άνευ ειδικότητας και γενικής ιατρικής.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν εξοφληθούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, θα προχωρήσει σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα με αναγκαστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης κάνει λόγο για καρτέλ γιατρών, λόγω της άρνησής τους να συνεργαστούν. Αναφορικά την αποχώρηση των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Βουδούρης υποστηρίζει ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος και πως ο ίδιος έχει υπογράψει το τελευταίο διάστημα εγκρίσεις για μόλις 40 αποχωρήσεις. Είναι γεγονός, πάντως, ότι τα χρέη των ασφαλιστικών φορέων προς τους γιατρούς έως και τον Νοέμβριο του 2011 ανέρχονται σε 550 εκατ. ευρώ.

In this article

Join the Conversation