Αναγνώστης: Επιτήδειοι καταστρέφουν την πανίδα των βουνών της Παραμυθιάς

Με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας την ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου της Βέλιανης  που έχει σχέση με την διοργάνωση της εκδηλώσεως της συγκομιδής του τσαγιού, πέραν του...

Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν ( οι λάτρεις αυτοί της φύσεως…) από την παραπάνω δραστηριότητα αν αναλογιστούμε ότι το κιλό το τσάι πωλείται πάνω από 80.00 ευρώ το κιλό. Θα φανεί σε κάποιους υπερβολή αν αναφέρουμε ότι σε πολλές των περιπτώσεων έχει μαζευτεί πάνω από 1.200 κιλά τσάι, ακόμη δε τεράστιες ποσότητες ρίγανης (μιλούν για φορτηγά ολόκληρα),άλλα αρωματικά φυτά τα οποία μπαίνουν στην αγορά με άγνωστο τρόπο. Να μια καλή δουλειά. Για σκεφτείτε.

Δυο Αφγανούς με είκοσι ευρώ την ημέρα για δέκα μέρες επί τόσο.. Καταλάβατε… Τα  βασικά μας ερωτήματα είναι. Επιτρέπεται τέτοιου είδους εκμετάλλευση στα συγκεκριμένα φυτά; Μπορεί δηλαδή ο καθένας να ξεριζώνει αντί να συλλέγει; Υπάρχει αρμόδια υπηρεσία για τους σχετικούς ελέγχους; Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός που θα βάλει ένα όριο ή ένα τέλος στην ασυδοσία .Η συσταθείσα ή  διαλυθείσα αγροφυλακή  που δεν ξέρουμε αν υφίσταται μπορεί να κάνει κάτι; Η περιφέρεια  , ο Δήμος ,το δασαρχείο, το λιμεναρχείο ρε παιδιά, ακούει κανείς! Οι ευαισθητοποιημένοι τέλος πάντων πολίτες που είναι ή δεν ξέρουν τίποτε ! Οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι θα πάρουν θέση ; Οι κάθε είδους ανεύθυνο-υπεύθυνοι τι λεν!

 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Αίσωπος

In this article

Join the Conversation