Επιστολή Αλ. Πάσχου προς υπουργό αναπτυξης για την εγγραφή στον ΟΑΕΕ των μικρών τουριστικών καταλυμάτων

Με επιστολή του προς τον υπουργό ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος διαμαρτύρεται για την υποχρεωτική εγγραφή των μικρών τουριστικών καταλυμάτων (6 ως 10...

Με επιστολή του προς τον υπουργό ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος διαμαρτύρεται για την υποχρεωτική εγγραφή των μικρών τουριστικών καταλυμάτων (6 ως 10 δωμάτια) στον ΟΑΕΕ. Η επιστολή εχει ως εξής:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας έχοντας γίνει αποδέκτης δικαιολογημένων διαμαρτυριών και έντονων διαβημάτων αγανακτισμένων και απελπισμένων μελών του, από την ψήφιση του Ν. 4075/2012 άρθρου 32 παρ. 5α σύμφωνα με το οποίο, τουριστικά καταλύματα που διαθέτουν 6 έως 10 δωμάτια υποχρεούνται στην εγγραφή τους στον Ο.Α.Ε.Ε., απευθυνόμαστε προς εσάς ελπίζοντας να γλιτώσουμε την ύστατη στιγμή την απόλυτη καταστροφή ενός εκ των δύο δυναμικότερων κλάδων της περιοχής μας, αλλά και της χώρας μας, του Τουρισμού. Λάβετε παρακαλούμε υπόψη σας ότι η τουριστική περίοδος στον Νομό Θεσπρωτίας ουδέποτε υπερέβη τους 2 μήνες (στην καλύτερη περίπτωση με την έναρξη της Εγνατίας Οδού) και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια δεν υπερβαίνει τον 1 μήνα, οι επιχειρήσεις του κλάδου, στο σύνολό τους ασκούν το επάγγελμα συμπληρωματικά με άλλες δραστηριότητες, καθώς από μόνο του το εισόδημα δεν επαρκεί για την κάλυψη των απολύτως απαραίτητων δαπανών συντήρησης και λειτουργίας των καταλυμάτων, πόσο μάλλον να καλύψουν αυξημένες δαπάνες ασφάλισης ή πολύ περισσότερο, απόσβεση της επένδυσης. Η δε συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελείται από ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε και τροποποιήσετε τα επίμαχα σημεία του Ν. 4075/2012, απαλλάσσοντας τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων έως και 10 δωμάτια από την υποχρέωση εγγραφής τους στον Ο.Α.Ε.Ε., αναδρομικά από την ψήφιση του Νόμου, καθώς η έστω και προσωρινή εφαρμογή του θα επιφέρει την κατάρρευση των μικρών τουριστικών μονάδων, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των τοπικών οικονομιών.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος

In this article

Join the Conversation