Ευρεία συσκεψη για τον τουρισμό

Σύσκεψη φορέων του τουριστικού κλάδου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 στην Ηγουμενίτσα υπό την προεδρεία του Αρμόδιου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Ηπείρου κ. Στράτου Ιωάννου. Σκοπός...

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου. Ζήτησε τη συγκεκριμενοποίηση της οικονομικής συνδρομής κάθε φορέα στις ενέργειες προβολής που σχεδιάζονται και ακολούθησε συζήτηση πάνω στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης των 2 γαστρονομικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Φιλανδία και τη Σουηδία. Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν κατά τη διάρκεια τουριστικής Έκθεσης με στόχευση τους ηλικιωμένους, στη Στοκχόλμη από 30 Οκτωβρίου ως 4 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των Ενώσεων Ξενοδόχων και των Ενώσεων Ενοικιαζόμενων δωματίων της Ηπείρου, των 4 Επιμελητηρίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον Γ. Γ. του ΕΟΤ. Θα συμμετάσχουν κορυφαίοι Έλληνες σεφ που θα δημιουργήσουν σπεσιαλιτέ βασισμένες σε Ηπειρώτικα προϊόντα.

Εκτεταμένη συζήτηση έγινε σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τουριστικό κλάδο, όπου όλοι οι φορείς μετέφεραν τις δικές τους εμπειρίες και προβλέψεις για την εξέλιξη της φετινής αλλά και των επόμενων τουριστικών περιόδων. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου τόνισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου πρέπει να αντιτάξει την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, τον καλό προγραμματισμό των τουριστικών δράσεων, τις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες με μετρήσιμα αποτελέσματα, το άνοιγμα νέων αγορών και την ενίσχυση των υφιστάμενων. Όλα αυτά θα επιτευχθούν στη βάση της στενής συνεργασίας, της συστράτευσης όλων των φορέων και παραγόντων του τουρισμού στον κοινό στόχο, την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!