Αναβάλλεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η αύξηση διοδίων της Εγνατίας

Με κοινή Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης αναβάλλεται, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2012, η...

Με κοινή Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης αναβάλλεται, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2012, η αύξηση του αντιτίμου των διοδίων στην Εγνατία οδό. Η αύξηση των διοδίων είχε ορισθεί να ισχύσει αρχικά από τις 16 Ιουλίου 2012, σύμφωνα με προγενέστερες ΚΥΑ του 2011 (ΦΕΚ 2235 Β΄, 3016 Β΄) και του 2012 (ΦΕΚ 1790 Β΄). Συνεπώς, διατηρούνται οι ισχύουσες τιμές των 1,40€ για τα δίκυκλα, 2,00€ για τα ΙΧ αυτοκίνητα και 5,00€ για φορτηγά και λεωφορεία.

Mε αντίστοιχη Κ.Υ.Α θα καθοριστεί ειδικό σύστημα εκπτώσεων επί των τιμών των τελών διοδίων ή σύστημα ειδικών μειωμένων τελών για συχνή ή καθημερινή χρήση ή για οποιαδήποτε άλλη ειδική κατηγορία χρηστών του αυτοκινητοδρόμου. Για το θέμα αυτό ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης έχει δώσει σχετική εντολή στην διοίκηση της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Από την καταβολή διοδίων απαλλάσσονται ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, όπως οχήματα που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Α.), οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε αναπήρους πολέμου βαριάς αναπηρίας, οχήματα της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και οχήματα ιδιοκτησίας της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!