Πυρκαγιά στο δάσος του Γαλατά στη Παραμυθιά

UPDATE Ν.5: Τον χειρότερο της εφιάλτη παραλίγο να ζήσει η Παραμυθιά καθώς πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες (αν...

UPDATE Ν.5:

Τον χειρότερο της εφιάλτη παραλίγο να ζήσει η Παραμυθιά καθώς πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες (αν και υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό) στο περιαστικό δάσος του Γαλατά.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής (25 άτομα με 9 οχήματα) έδρασαν ταχύτητα και περιόρισαν αρχικά και στην συνέχεια έσβησαν την φωτιά, καθώς το κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Παραμυθιάς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά. Τις προσπάθειες τους συνέδραμαν και πληρώματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας. Παρών στο περιστατικό ήταν και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Θεσπρωτίας κ. Φώτης Σπύρου, ο οποίος και συντόνιζε τις προσπάθειες.

Δεν απειλήθηκαν ζωές ή οικίες ενώ η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες αν και υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς έχει καταγγελθεί από περιοίκους, η ύποπτη παρουσία τριών ατόμων με 2 μηχανάκια την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Η Παραμυθιά στάθηκε πολύ τυχερή καθώς επικρατούσε άπνοια κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς ενώ σε αντίθετη περίπτωση κινδύνευε ουσιαστικά όλη η πόλη μιας και το περιαστικό δάσος με την οργιώδη βλάστηση του, επεκτείνεται μέχρι και την κοινότητα της Χρυσαυγής. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε αν η κατάσταση είχε ξεφύγει… Παράπονα ακουστήκαν για ορισμένους παρόντες κατοίκους της πόλης, πολλοί εκ των οποίων προσέγγισαν το σημείο όχι για να βοηθήσουν αλλά για να δουν την φωτιά, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.  

Τα συγχαρητήρια μας σε όλους τους άντρες της Πυροσβεστικής για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή τους.

In this article

Join the Conversation