To “Καλειδοσκόπιο της Θεσπρωτίας” την Δευτέρα στο Πάνθεον.

Σας καλώ στην παρουσίαση του βιβλίου μου ΤΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ … ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 30 Ιουλίου στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας.Αναφέρεται στη διοικητιτική ιστορία της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας από τους αρχαίους χρόνους...

Σας καλώ στην παρουσίαση του βιβλίου μου ΤΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ … ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 30 Ιουλίου στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας.
Αναφέρεται στη διοικητιτική ιστορία της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας από τους αρχαίους χρόνους μέχρι και την σύσταση των καλλικρατικών δήμων. Για την απλούστερη κατανόηση καταχωρούνται χάρτες για όλες τις περιόδους.
Μεγάλη έμφαση δίνεται στην αλλαγή των τοπονυμίων, που πραγματοποίησε το νεοελληνικό κράτος στο όνομα του “εξηλληνισμού”, αλλά και στην καταγραφή του ανθρώπινου παράγοντα, δηλ. την πληθυσμιακή εξέλιξη.
Ως βιβλιογραφία χρησιμοποιoώ εργασίες ιστορικών και συγγραφέων, επιστημονικά κείμενα, καθώς και τα αντίστοιχα Β.Δ.,Π.Δ.,Δ.,Ν,Α.Ν., που εκδόθηκαν από το ελληνικό κράτος, από τα προεπαναστατικά χρόνια έως σήμερα.
Το βιβλίο αποτελείται από 327 σελίδες, είναι χωρισμένο σε δώδεκα κεφάλαια, εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ και διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία και δίνονται παραγγελίες και στο 6977955424.
 
ΦΙΛΙΚΑ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΤΡΟΣ

In this article

Join the Conversation