Επιστολή Μπέζα προς Δένδια για τις αποσπάσεις των αστυνομικών της Θεσπρωτίας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,Η απόφαση της υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη μετακίνηση αστυνομικού προσωπικού από διάφορες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, μεταξύ των...

1) Ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης και τη συνεπακόλουθη δημιουργία καταυλισμών παράνομων μεταναστών στην περιοχή γύρω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας (καταστάσεις δηλαδή από το παρελθόν, που τόσο αγώνα έκανε η τοπική κοινωνία για να σταματήσουν).
2) Αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στην ίδια περιοχή, γιατί δεν θα υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για τη σύλληψη και τις μεταγωγές εκτός Θεσπρωτίας των παράνομων μεταναστών.
3) Ελλιπή αστυνόμευση των παραμεθόριων οικισμών του νομού, της εκτεταμένης και δύσβατης οριογραμμής με τη γειτονική χώρα της Αλβανίας καθώς και των συνοριακών διαβάσεων του Μαυροματίου και του Αμπελώνα.
4) Κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα στις οικογένειες των αστυνομικών που μετακινούνται και καταπόνηση του προσωπικού που θα παραμείνει λόγω της αναγκαστικής καταστρατήγησης του ωραρίου.

 

Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να επανεξετάσετε την απόφαση της υπηρεσιακής ηγεσίας για τη μετακίνηση 120 αστυνομικών από την Α.Δ. Θεσπρωτίας και να μειώσετε άμεσα τον αριθμό των μετακινούμενων ή το χρόνο παραμονής τους στην περιοχή της Θράκης.
Σας ζητώ να λειτουργήσετε με λογική και λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες ενός νομού που διαθέτει τη βασικότερη πύλη εισόδου- εξόδου (Λιμένας Ηγουμενίτσας ) της χώρας, τρία Τελωνεία και δεκάδες παραμεθόριους οικισμούς.

Με εκτίμηση

Αντώνης Εμμ. Μπέζας
Βουλευτής Θεσπρωτίας ΝΔ

 

In this article

Join the Conversation