Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης Βαγγέλη Κούρτη

Προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου Αξιότιμε Κύριε πρόεδρε! Ύστερα από ώριμη σκέψη, σοβαρό προβληματισμό, αλλά και με ήσυχη τη συνείδησή μου, με την παρούσα μου...

Προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου

Αξιότιμε Κύριε πρόεδρε!

Ύστερα από ώριμη σκέψη, σοβαρό προβληματισμό, αλλά και με ήσυχη τη συνείδησή μου, με την παρούσα μου δήλωση σας γνωστοποιώ ότι από σήμερα, ανεξαρτητοποιούμαι από την δημοτική παράταξη της «πλειοψηφίας» (ΟΡΑΜΑ), με την οποία εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος στο ΔΣ του Καλλικρατικού Δήμου Σουλίου.

Η δήλωσή μου αυτή γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ.4 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ 87 Α ) και παρακαλώ να αναγνωσθεί στο ΔΣ του Δήμου.

Από σήμερα και εφεξής δεν ανήκω πια στη Δημοτική παράταξη στην οποία έθεσα τον εαυτό μου και αγωνίστηκα για τη νίκη του συνδυασμού με όλες μου τις δυνάμεις και με ό,τι αυτό συνεπάγεται , γιατί πίστεψα στις αξίες και στα οράματα, τα οποία αυτή ευαγγελίζονταν. Δυστυχώς οι ελπίδες και οι προσδοκίες μου διαψεύστηκαν από την πολιτεία του Δήμου.

Θα μπορούσα να αναφέρω λεπτομερώς τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση. Φοβάμαι όμως ότι θα πικράνω πολλούς και παράλληλα θα θεωρηθεί ότι βγάζω πικρίες.

Γι αυτό κι εγώ δηλώνω απλά ότι ΔΙΑΦΩΝΩ σε πολλά από τα πεπραγμένα και μη στο Δήμο Σουλίου.

Προτίμησα τη λύση της ανεξαρτητοποίησης, για να αποφύγω τη δημιουργία εγγενών προβλημάτων στην παράταξη με την οποία εκλέχτηκα και στην οποία πρόσθεσα και τα δικά μου ΟΡΑΜΑΤΑ για το Δήμο Σουλίου. Πιστεύω ότι έτσι θα έχω τη δυνατότητα με πλήρη ελευθερία σκέψης, αυτοδιάθετο φρόνημα και αδέσμευτη δράση, να υπηρετώ το Δήμο όπως εγώ το φαντάζομαι και όπως εγώ το επιθυμώ.

Με την απόφασή μου αυτή πιστεύω ότι θα έχω μεγαλύτερη δυνατότητα να εκτελώ το καθήκον μου σύμφωνα με τη συνείδησή μου, τόσο απέναντι στον τόπο μας, αλλά και στους συνδημότες μου, που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους καθώς με εξέλεξαν στο τιμητικό αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου και στους οποίους οφείλω να λογοδοτώ με τις πράξεις μου.

Επιπροσθέτως δηλώνω ότι αν βεβαίως αναγκασθώ, θα επανέλθω αναλύοντας με κάθε λεπτομέρεια τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση.

Λυπούμαι όμως πραγματικά γιατί δυστυχώς επαληθεύονται πράγματα και γεγονότα για τα οποία όλοι μας έχουμε από την κοινή γνώμη χαρακτηρισθεί.

 

ΚΟΥΡΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

In this article

Join the Conversation