Ξεμπλόκαρε ο ΣΕΑ Παραμυθιάς

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Γιάννη Τσακλίδη στην εφημερίδα Ελευθερία, τα όποια κολλήματα υπήρχαν στην δημιουργία του Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Ελευθεροχωρίου Παραμυθιάς καθώς...

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Γιάννη Τσακλίδη στην εφημερίδα Ελευθερία, τα όποια κολλήματα υπήρχαν στην δημιουργία του Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Ελευθεροχωρίου Παραμυθιάς καθώς και άλλων 2 σε Ροδόπη και Έβρο κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, φαίνεται πως ξεπερνιούνται και έτσι θα αρχίσει η πολυπόθητη κατασκευή τους.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Γιάννης Τσακλίδης, για τους συγκεκριμένους ΣΕΑ υπάρχει ανάδοχος εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο οποίος έχει αναλάβει να τους κατασκευάσει και να τους εκμεταλλευτεί για 30 χρόνια, δίνοντας ποσοστά από τα έσοδά του στην «Εγνατία Οδός ΑΕ». «Ο διαγωνισμός, ωστόσο, προέβλεπε ότι, για να αρχίσει την κατασκευή των ΣΕΑ ο εργολάβος, θα έπρεπε προηγουμένως η ”Εγνατία Οδός” να κάνει μία προεργασία στα οικόπεδα, ώστε να τα διαμορφώσει και να τα φέρει στο επίπεδο του δρόμου. Μόνον τότε ο ανάδοχος θα μπορούσε να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής των ΣΕΑ. Όμως, το κόστος για τις εργασίες αυτές, είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο μέχρι πρότινος δεν είχαμε, καθώς το ελληνικό Δημόσιο που είναι μέτοχος της εταιρίας, δεν μας το διέθετε. Μόλις πριν από ένα μήνα όμως μας δόθηκε η εντολή για να προχωρήσουμε με τα έργα. Σε περίπου πέντε με έξι μήνες, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα μπορέσει να εγκατασταθεί ο ανάδοχος ώστε επιτέλους οι ΣΕΑ να κατασκευαστούν», υπογραμμίζει ο κ. Τσακλίδης.

In this article

Join the Conversation